Am fost identificat in locul altei persoane

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
spqr

Am fost identificat in locul altei persoane

Post by spqr » 28 Mar 2008, 19:58

Salut la toata suflarea de pe aici!

Va povestesc cum in Portugalia saptamana trecuta am FOST ARESTAT PENTRU RAPIRE SI SECHESTRARE. Exact asa s-a intamplat in timp ce luam pranzul cu verisorul meu care e in concediu cu viitoarea lui sotie.
Sunt foarte tulburat si nu stiu incotro sa ma indrept nu stiu cui sa ma adresez pt asta. Am FOST SI RECUNOSCUT de niste persoane care sustineau ca eu sunt. Am fost judecat de un judecator de instructie si am fost eliberat cu conditia sa raman in Portugalia si sa semnez la o perioada prestabilita urmand si alte RECUNOASTERI DIN PARTEA ACELOR PERSOANE CARE NU STIU CUM SA LE NUMESC. Panicate, iresponsabile etc. Bineinteles ca am plecat.
IN CE DIRECTIE SA APUC ? DATI-MI UN SFAT CE SA FAC ? Eu am fost o singura data in acea tara si verisorii mei.

Multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre.

johei

Post by johei » 28 Mar 2008, 20:21

E greu de dat sfaturi despre ce e de facut dpdv juridic intr-un proces in alta tara...
Dreptul e diferit, procedura e diferita...
Cei drept principiile sunt in generala aceleasi, dar problemele sau sansele apar din amanunte...
Cred ca cel mai bine ar fi sa-ti cauti un aparator... (adica avocat!)

spqr

Post by spqr » 28 Mar 2008, 20:26

Mersi Johei pt sfat.

Asta am si facut din prima secunda cand am fost arestat. Cert este ca avocata care am angajat-o a incercat sa ma convinga sa raman. (N-am inteles de ce.)

Intrebarea mea este; de aici din romania de unde sa-mi iau un avocat portughez sau cineva care stie portugheza. Nu sunt familiarizat in aceste domenii.

johei

Post by johei » 29 Mar 2008, 01:04

sa inteleg ca in timpul urmaririi penale ai parasit portugalia?
N-ar fi o miscare prea inteleapta!!!
Ai nevoie de un avocat care stie mai mult decat doar limba, de un avocat din portugalia...
Incearca pe google, sau la ambasada/consulatele romaniei...poate gasesti ceva!!!
Iti tin pumnii...

spqr

Post by spqr » 29 Mar 2008, 03:46

Mersi Johei.

Trebuie asta stiu. Ma gandesc ca la consulat nici o sansa. Cand ai probleme: PA. Sunt romani care se plang de tot ce inseamna ambasade. Am vazut si la tv ce s-a intamplat in bulgaria. Pe site la ambasada nici o treaba, au lincuri cu presedentia etc.

Ma gandesc daca stii vreo firma etc ca pe net nu gasesc.

PS
Daca ai fi fost in locul meu ai fi fugit ca mine. Nu sunt las dar de aici pot vede si rezolva altfel decat de acolo. Sper sa pot sa ma razbun intr-un fel.

pojy

Post by pojy » 29 Mar 2008, 18:53

ideea nu e sa te razbuni, ci sa nu fi condamnat pe nedrept, pt ca daca nu iti faci apararea bine, avand in vedere ca ai fost si identificat si ai si fugit s-ar putea sa te condamne in lipsa.
si atunci sa vezi mandat european ca sa executi sanctiunea ... (sunt convins ca si ei au pedeapsa inchisorii pentru rapire-lipsire de libertate la noi, pt ca e o infractiune grava).
deci trateaza problema cu maxima seriozitate deoarece, chiar daca esti in Romania, legea penala de acolo te poate urmari si aici.

pojy

Post by pojy » 29 Mar 2008, 18:56

inca ceva: poate poti dovedi faptul ca la data savarsirii infractiunii nu te aflai pe teritoriul portugaliei (ziceai ca a fost o simpla vacanta, poate ai acte de la punctul de trecere al frontierei, ceva...). poate ai noroc si fapta s-a savarsit anterior intrarii tale in tara asta.

pojy

Post by pojy » 29 Mar 2008, 19:05

vezi aici art. 158 pagina 49

http://www.unifr.ch/ddp1/derechopenal/l ... rtugal.pdf

cred ca asta e infractiunea care se retine in sarcina ta.

aici am gasit datele de contact ale unor firme de avocati in portugalia

http://www.inter-lawyer.com/law/firms/portugal.htm

http://www.helplinelaw.com/lawyers/portugal/lisbon

la ultimul link poti selecta dupa oras, ca sa gasesti unul mai aproape de orasul in care esti judecat.

succes!!!

luc4s

Post by luc4s » 30 Mar 2008, 19:15

Ce-ti mai bati capul?
Romania nu o sa-si extradeze niciodata un cetatean de-al ei, asa ca stai si vezi-ti de viata ta in continuare, mai ales ca nu ai facut nimic.
Oricum daca te intorci acolo, chiar si cu o armata de avocati, tot te aresteaza pentru ca nu ai respectat conditiile eliberarii

wittmann

Post by wittmann » 30 Mar 2008, 20:19

Luc4s wrote:Ce-ti mai bati capul?
Romania nu o sa-si extradeze niciodata un cetatean de-al ei, asa ca stai si vezi-ti de viata ta in continuare, .....
Luke Skywalker, tocmai matale? Ce zice Titlul III din legea 302/2004? :-?

luc4s

Post by luc4s » 30 Mar 2008, 22:00

Chestiunea asta o tineam minte din scoala
Intre timp vad ca s-au adoptat legi privind cooperarea internationala :grin:

pojy

Post by pojy » 31 Mar 2008, 15:10

:-D :-D :-D

de data asta ti-ai dat cu stangun in dreptun si ai fost un pic garcea...

pai sa nu stii tu de mandatul european de arestare cand se lucreaza destul de frecvent cu el in prezent????!!!!

si parca ziceai in alt context ca nu lancezesti la resurse umane....

sper sa fii totusi "copist" de la resurse umane, ar mai fi o scuza, altfel ar fii rezonabile niste semne de intrebare privind profesionalismul tau (ca cp-ist, judiciarist etc)

Post Reply