patronul unei firme vrea sa-si puna angajatii sa semneze niste acte la notar prin care acestia sa se oblige sa nu isi infiinteze firme si sa nu presteze servicii de acelasi gen cu cele pe care le presteaza el clientilor firmei. in caz contrar, salariatul urmeaza sa plateasca o suma de bani.
intrebare: salariatul nu poate cere o contraprestatie de la angajator in schimbul acestei obligatii? codul muncii nu reglementeaza clauza de neconcurenta decat dupa incheierea contractului de munca, nu si in timpul derularii contractului. ceva solutii?
merci.
un fel de clauza de neconcurenta
ok, dar de regula fidelitatea se traduce prin "vechimea" in firma care este recompensata cu cu spor intitulat "de fidelitate", nu? cel putin eu asa am intalnit pana acum.
cum ai defini tu fidelitatea? si de altfel, daca angajatii presteaza astfel de activitati in timpul lor liber, care ar fi problema? un ex. banal: un client care se tunde la un salon specializat, dar se mai tunde si acasa la tanti care lucreaza la salon. inseamna ca tanti nu e "fidea"fata de salon?
cum ai defini tu fidelitatea? si de altfel, daca angajatii presteaza astfel de activitati in timpul lor liber, care ar fi problema? un ex. banal: un client care se tunde la un salon specializat, dar se mai tunde si acasa la tanti care lucreaza la salon. inseamna ca tanti nu e "fidea"fata de salon?
ba este fidea fata de salon insa numai cu conditia ca materialele si instrumentele folosite acasa de tanti sa apartina salonului respectiv.kow wrote:ok, dar de regula fidelitatea se traduce prin "vechimea" in firma care este recompensata cu cu spor intitulat "de fidelitate", nu? cel putin eu asa am intalnit pana acum.