Incredibil............dar adevarat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Baltazar

Post by Baltazar » 25 Mar 2008, 20:41

Daca se privatizeaza MP vom avea foarte multi infr... aaa... cetateni fericiti! :-D

piorel

Post by piorel » 25 Mar 2008, 20:45

Eu cred că aşa cum un avocat îşi face bine treaba pentru că e plătit, la fel şi un procuror ”privat” poate să facă asta. Mă rog... mie mi se pare foarte interesantă ideea.

luc4s

Post by luc4s » 25 Mar 2008, 23:42

Dream on...

paisie

Post by paisie » 25 Mar 2008, 23:43

dar dc sa se privatizeze cand pot ramane de stat si sa bage criterii de performanta cum ar fi la 10 dosare date retur de instanta la un procuror in 3 luni 3 luni, minus 10% la salariu, la judecatori acelasi lucru cu solutiile infirmate in apel sau recurs si atunci sa te tii bine ce vor munci baietii cum trebuie.

Ps: metode exista doar trebui ca cineva sa faca ceva. Atata timp cat pe fiecare ii doare in cot si se gandesc doar cum fac sa ia salariu mai mare pe munca cat mai putina nu o sa se faca nimik.

piorel

Post by piorel » 25 Mar 2008, 23:49

E, se munceşte greu şi în urmărire penală. Sunt unii procurori care chiar sunt de compătimit. Dar nu sunt de compătimit cei care şi bat joc de dreptul de apărare. Mă rog... eu tot timpul fraternizez cu clientul, deci poate sunt eu prea subiectiv.

mariusms

Post by mariusms » 26 Mar 2008, 10:48

Piorel wrote:Eu cred că aşa cum un avocat îşi face bine treaba pentru că e plătit, la fel şi un procuror ”privat” poate să facă asta. Mă rog... mie mi se pare foarte interesantă ideea.
" --- Neaţa domnu procuror. 2 kg de roşii, brânză de 15 lei şi de restu ceva infractori, vă rog.
--- Neaţa respectabile cetăţean. Iată roşiile, brânza, iar infractori nu mai avem decât un violator impotent, două cu... adică doamne prostituate şi câţiva şuţi.
--- Mă mulţumesc cu doamnele şi violatoru.
--- Mulţumim şi vă mai aşteptăm pe la noi." :evil:

serafim

Post by serafim » 26 Mar 2008, 11:58

PIOREEEEEL
Procuror PRIVAT ?????? ce-i cu aberatia asta ???? :(

agenda

Post by agenda » 26 Mar 2008, 12:43

ce nu intelegi serafim?

back to the wild wild west :mrgreen:

piorel

Post by piorel » 26 Mar 2008, 13:00

Nu ştiu... aşa îmi aduc aminte că ne spunea Mateuţ la un moment dat la cursuri. Şi dacă nici el nu ştie procedură penală şi nu are viziuni reale asupra a ceea ce ar trebui să se întâmplă în cadrul procesului penal, atunci ... nu mai zic nimic. Mie personal mi se pare o idee interesantă, în sensul eficientizării activităţii de urmărire penală. Ca să nu mai vorbim de presiunile politice care nu ar mai fi aşa de mari cum sunt acum în sistem. Cele economice vor fi tot timpul. Dar cu cele politice, gen ”îl lucrăm pe ăsta ca să creştem în ochii lui Băse sau pentru că aşa ni s-a spus” cred eu că ar fi mai rar întâlnite. Subordonarea asta oarbă de acum şi, repet, presiunile concrete politice sunt cele mai utâre aspecte din urmărirea penală. Prefer organizarea parchetului ca instituţie de drept privat, aşa cum este şi unbr. :)

johei

Post by johei » 26 Mar 2008, 13:30

transa spun ca si mie mi s-a parut un pic ciudat chestia asta cu Olanda...
Ce-i drept, sunt olandezii niste ciudati, danparca nu-s chiar asa...
mi-am aruncat o privire prin dreptul penal olandez si n-am gasit nimic de genunasta..
o fi fost candva vreo propunere ceva. insa... "de lege lata" nu exista inca asa ceva...
iar daca ne gandim la dreptul european in materie (se discuta despre procuratura europeana, mandatul european de arestare, etc...) ma indoiesc ca o tara membra UE ar incerca sa impuna ceva reglementari care ar contravine dreptului european in materie, deoarece sigur s-ar ajunge la procese in fata curtilor europene de justitie unde tara ar pierde... si asta pentru ca
Danparca poti sa sti!!!!

Post Reply