ce decizie poate lua judecatoria.

Discutii privind procedura civila
Post Reply
smn

ce decizie poate lua judecatoria.

Post by smn » 21 Mar 2008, 11:14

In 1987 a decesat tata. Am ramas mostenitori mama si trei copii. Dupa deces au ramas o casa si un teren. In 1991 prin sentinta civila ne-au fost atribuite fiecaruia cota parte din casa, curti constructii si teren. In aceasta curte exista si o anexa care nu are acte de constructie, insa este declarata la financiar si se plateste imp.de f.multi ani. In 2004 a decedat si mama noastra. Am rama mostenitori trei frati. Mostenim casa atribuita ei in 1991 si terenul din curte,suprafata ei de 170m2. Noi nicio data nu am procedat la identificarea cotelor de curte aferente fiecarui mostenitor. Acum am ajuns in instanta pt.impartitre mostenirii mamei. In anexa fara acte, care nu este prinsa in certificatul de mostenitor al mamei locuieste un frate. Cum poate instanta sa faca aceasta impartire a locuintelor si a terenului din curte, avand in vedere ca nu se stie care sunt metrii patrati ai fiecaruia cf.hot.1991 si cum poate atribui anexa celui care locuieste in ea din 2001.In 2006 casa, anexa si terenul curtii a fost intabulat pe numele nostru al celor trei frati. Deci in cadastru este prinsa si anexa. Acum la dosar in instanta fratele reclamant a depus:certificat mostenitor mama, hot.1991, actul cadastral. El spera sa primeasca cf.certificat mostenitor o parte din casa si teren pt.ca aceste sunt in certificatul de mostenitor dupa mama si sa ramana si cu acea anexa. A mai adaugat axestei anexe o veranda, o bucatarie de vara. Sunt ridicate pe teren care ne apartine si noua.In 1991 anexa nu era extinsa.Poate primii aceasta anexa si terenul care l-a ocupat cu aceasta extindere, si terenul care o imprejmuiste?
Va rog sa-mi explicati daca puteti intelege ce am vrut sa explic. Cu multumiri. Noi avem primul termen pe 7 aprilie.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 21 Mar 2008, 14:37

Cam ce ati dori ? Sa se taie anexa in trei ? Poate primiti o bucatica....
Nu ma pot abtine cand aud de frati ce se tarasc prin instante in loc sa fie ingaduitori unii cu altii...

Luati-va un avocat.

smn

multumesc,

Post by smn » 21 Mar 2008, 14:54

Stimate domn AllyMcBeal va multumesc pentru raspuns, nu vreau sa se taie in trei, vreau sa fie a lui asa cum doreste. De avocat stiam, insa am cerut parerea celor de pe acest forum. Eu consider ca aici se dezbat probleme destul de complicate iar cei care raspund au si competente, nu dor sunt ironici

Post Reply