VA ROG SA VA DATI CU PAREREA
"X"- PERSOANA FIZICA, FACE UN CONTRACT DE COMODAT PE UN SPATIU, CATRE UN "Y" SRL PT DESCHIDERE PUNCT DE LUCRU
Y S.R.L. FUNCTIONEAZA AICI, APOI PLEACA DUPA UN TIMP DIN SPATIUL RESPECTIV, FARA SA REZILIEZE COMODATUL ( "X" ESTE RUDA CU PATRONUL "Y" SRL)
"X" FACE UN NOU CONTRACT DE COMODAT CU "Z" S.R.L., FACAND O INTELEGERE DE PLATA IN ASCUNS, PE CARE "Z" NU O RESPECTA, INCERCAND SA DERULEZE COMODATUL FARA A PLATI IN ASCUNS
"Y" SRL SE INTOARCE IN SPATIUL RESPECTIV, IL SCOATE AFARA PE "Z" SRL PE MOTIV CA ARE CONTRACT VALABIL, CU ACORDUL LUI "X".
CUM POT "X" SI "Y" SA IL EVACUEZE LEGAL PE "Z", AVAND IN VEDERE CA PATRONUL LUI "Z"SRL ESTE ESCROC SI "X" VREA SA RECUNOASCA INTELEGEREA ASCUNSA, INCLUSIV IN INSTANTA?
COMODAT PESTE COMODAT !
X, daca invoca in instanta intelegerea ascunsa, va pierde pt ca invocarea propriei culpe, nu duce la castigarea cauzei, ci dimpotriva. Opinia mea este ca ar trebui sa promoveze o actiune in reziliere a contractului de comodat incheiat cu Y, pentru stiu eu, neindeplinirea obligatiilor contractuale; pe de alta parte contractul poate fi incetat si prin vointa unilaterala a lui X, caz in care ii trimite notificarea corespunzatoare si daca Z nu se conformeaza poate cere evacuarea. Important de stiut in aceasta situatie, este ce s-a prevazut in contract cu privire la incetarea ctr prin vointa unilaterala a uneia din parti.