am nevoie de o lamurire

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cosmina27

am nevoie de o lamurire

Post by cosmina27 » 14 Mar 2008, 13:43

Buna ziua. Sunt o proaspata mamica aflata in concediu de ingrijire a copilului. Am auzit din anumite surse ca angajatorul trebuie sa ofere fiecarei mamici un salariu bonus la nastere. Despre ce este vorba? Sunt in masura sa solicit acest lucru angajatorului si daca da, faptul ca au trecut deja 3 luni de la nastere poate reprezenta o problema? Va multumesc!

kinga

Post by kinga » 14 Mar 2008, 13:47

este vorba de art. 51 din Contractul colectiv de munca unic pe nivel national...

un salariu mediu pe unitate, platit de catre angajator mamei, pentru nasterea fiecarui copil...

si nu cred ca este vreo problema ca au trecut 3 luni...
:lol: :lol: :lol:

cosmina27

Post by cosmina27 » 14 Mar 2008, 14:08

De lamurit, m-am lamurit si va multumesc pentru promptitudine. Citisem si eu reglementarea din c. col. de munca dar auzisem de la o prietena aflata in aceeasi situatie ca a intampinat probleme cand s-a dus la salarizare cu aceasta cerere. Ca ei nu au auzit de asa ceva, sa se intereseze... si nici pana acum nu are un raspuns. De aceea vroiam sa fiu sigura ca nu exista dubiu si ca e dreptul meu sa pretind acest salariu. Inca o data, va multumesc.

nicusor2006

Post by nicusor2006 » 14 Mar 2008, 15:09

nici nu trebuie sa auda. CCMUNN 2007-2010 contine minimum minimorum din ceea ce trebuie sa respecte orice angajator din Romania.

Succes!

Post Reply