Teapa Intertrans Company

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Fiziflash

Teapa Intertrans Company

Post by Fiziflash » 05 Mar 2008, 13:23

Fiind primul meu mesaj pe acest forum am sa incep cu un "Bine v-am gasit!! :mrgreen: "

Am patit sambata (1 martie) o chestie cel putzin ciudata. A trebuit sa fac o cursa Suceava - Iasi folosind serviciile firmei Intertrans Company

Dimineata la 5:30 a plecat masina 75-KBS (numarul), iar soferul a trecut pe la fiecare calator sa taie bilet si sa ia banii. Costul unei curse era 20 ron, si neavand marunt i-am dat 100 ron. In momentul acela m-a intrebat daca nu am sa ii dau marunt contravaloarea calatoriei, raspunsul meu fiind negativ (i-am aratat si portofelul in care mai aveam 8 lei) Neavand atunci rest am asteptat pana la sfarsitul cursei (cand am ajuns in iasi) sa ii cer restul, iar raspunsul lui a fost foarte simplu "nu am ce rest sa va dau, trebuia sa imi cereti cand am plecat". Mentionez ca la plecare l-am intrebat daca a facut rost de marunt dar acesta nu mi-a raspuns. "Responsabilul" de drum dupa ce a ascultat "negocierile" noastre a ridicat neputincios din umeri. Soferul si-a numarat (dupa insistentele mele, initial refuzand) banii in fata mea dar nici nu stia exact cate bilete taiase in ziua aceea plus ca luase pe drum si clienti carora nu le taiase deloc bilet iar dupa calculele lui nu ii ieseau bani in plus.
L-am intrebat daca isi aminteste ca i-am dat 100 ron iar el mi-a raspuns ca stie clar ca atunci cand mi-a cerut 20 ron eu i-am scos marunt 20 ron din portofel si i-am dat. I-am aratat portofelul in care mai aveam doar cei 8 lei (dimineata verificasem si acestia 8 lei erau singurii bani din portofel - de aceia luasem 100 ron la mine, pentru restul cheltuielilor care urma sa le fac luand cardul de credit).
Ceea ce banuiesc eu este ca a dat restul meu altor clienti (imi spunea ca isi aminteste ca singura 100 de lei a luat-o de la niste baieti care au stat in spatele meu) sau ca pur si simplu m-a pacalit.
Desi a refuzat sa isi dea numele am sunat la sediul din sv unde "responsabilul" de acolo nu a putut sa imi zica decat ca nu au mai fost probleme cu respectivul sofer si ca nu ma poate ajuta. Numarul sefilor este "confidential", astfel ca sunand la toate nr, de la toate filialele raspunsul a variat de la "nu il avem" la "nu avem voie sa il dam"

Cu toate ca initial am zis ca voi lasa intamplarea sa treaca la capitolul "lectii de viatza" m-am razgandit rapid si am hotarat sa rezolv problema (chiar daca nu imi voi recupera restul, macar soferul si firma sa fie sanctzionatzi pentru ce au facut).
Primul lucru care l-am facut sambata seara (dupa ce am reajuns acasa) a fost sa fac o reclamatie pe site-ul OPC ului unde am descris "problema" in detaliu trimitand scanate si biletele primite. Pana acum nu am primit nici un raspuns de la OPC desi in momentul scrierii reclamatiei a aparut un mesaj in care imi spuneau ca voi fi contactat pentru a primi nr. de inregistrare a reclamatiei.

Probe juridice:
- biletele de calatorie
- martori calatorii care au fost si care cu siguranta au auzit conversatia noastra (cand i-am spus ca nu am marunt) dar sunt greu (daca nu imposibil) de gasit.
- martor "responsabilul" de drum de la iasi, in fata caruia soferul a recunoscut ca initial i-am dat 100 ron, si in fata caruia mi-am prezentat portofelul care nu continea asa o suma de bani.

Intrebarea mea este:
Ce demersuri as putea sa mai fac pentru a rezolva aceasta problema (dupa cum spuneam, chiar daca nu imi mai recuperez banii macar firma si/sau soferul sa fie sanctionati pentru a nu mai pati si altcineva asa ceva) ?
Credeti ca o reclamatie la politie ar rezolva ceva?

Orice idei practice sunt binevenite!

P.S. Sunt dispus chiar sa cheltui de 10 ori mai mult decat am pagubit!

Post Reply