leg 544/2001

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
k

leg 544/2001

Post by k » 19 Feb 2008, 11:47

- am dat in jud Priamnrul Mun Buc + Cons general ptr. ca au refuzat sa-mi transmita in scris daca Mun. Bucuresti are in proprietate privata teren inravilan si extravilan.

- Am castigat in prima instanta, iar instanta a obligat pe parati sa-mi furnizeze aceste informatii.

Intrebari:
- este hot primei instante executorie ?

- pot solicita investirea cu form executorie si apoi merge la executor ca s-o puna in executare silita ?

- daca da atunci se aplica art. 580 ind 3 cpc ?

merci

Art. 580 3
(1) Daca obligatia de a face nu poate fi indeplinita prin alta persoana decat debitorul, acesta poate fi constrans la indeplinirea ei, prin aplicarea unei amenzi civile. Instanta sesizata de creditor poate obliga pe debitor, prin incheiere irevocabila, data cu citarea partilor, sa plateasca, in favoarea statului, o amenda civila de la 20 lei la 50 lei, stabilita pe zi de intarziere pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu.
(2) Daca in termen de 6 luni debitorul nu va executa obligatia prevazuta in titlul executoriu, la cererea creditorului, instanta care a dispus obligarea debitorului la plata unei amenzi civile pe zi de intarziere in favoarea statului va fixa suma datorata statului cu acest titlu, prin incheierea irevocabila, data cu citarea partilor, iar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate prin neindeplinirea obligatiei prevazute de alin. 1, creditorul poate cere obligarea debitorului la daune-interese; in acest din urma caz, dispozitiile Art. 574 sunt aplicabile in mod corespunzator.
(3) Amenda civila va putea fi anulata, in tot sau in parte, ori redusa, daca debitorul executa obligatia prevazuta in titlul executoriu sau, dupa caz, pentru alte motive temeinice, pe cale de contestatie la executare.
(4) Incheierile date in conditiile prezentului articol sunt executorii si se comunica din oficiu, prin grija grefierului de sedinta, organelor fiscale competente in vederea executarii silite, potrivit Codului de procedura fiscala.
(5) Pentru neexecutarea obligatiilor prevazute in prezentul articol nu se pot acorda daune cominatorii.

anutza

Re: leg 544/2001

Post by anutza » 22 Feb 2008, 18:49

k wrote:- am dat in jud Priamnrul Mun Buc + Cons general ptr. ca au refuzat sa-mi transmita in scris daca Mun. Bucuresti are in proprietate privata teren inravilan si extravilan.

- Am castigat in prima instanta, iar instanta a obligat pe parati sa-mi furnizeze aceste informatii.

Intrebari:
- este hot primei instante executorie ?
LEGEA 262/2007, care modifica Legea 544/2001 prevede ca solutia instanţei de contencios administrativ este supusă recursului.
k wrote:- pot solicita investirea cu form executorie si apoi merge la executor ca s-o puna in executare silita ?
Poti cere legalizarea si investirea cu formula executorie numai dupa ramanerea definitiva si irevocabila.
Conform art.24- "...executarea hotararii definitive si irevocabile se va face in termenul prevazut in cuprinsul ei, iar in lipsa unui astfel de termen, in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii.

(2) In cazul in care termenul nu este respectat, se va aplica conducatorului autoritatii publice sau, dupa caz, persoanei obligate o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, iar reclamantul are dreptul la despagubiri pentru intarziere.

(3) Neexecutarea sau nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate de instanta de contencios administrativ si dupa aplicarea amenzii prevazute la alin. (2) constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 100.000.000 lei."

k

Post by k » 26 Feb 2008, 17:30

merci

Post Reply