Necomunicare PV - AMENDA 2000 RON !
Necomunicare PV - AMENDA 2000 RON !
La fata locului "organele" il ameninta pe "elementul anitisocial" ca ii vor da amenda si anume maxim - 2000 RON, insa nu incep sa scrie PV in fata contravenientului, deci el nu semneaza, nu recunoaste nimic, si de fapt nu stie ca a luat amenda. Astfel dupa vreo 5 luni de la savarsirea contraventiei, contravenientul primeste acasa o instiintare de plata de la Primarie pentru suma de 2000 RON. Contravenientul merge la Primarie si afla ca este vorba de un pv cu o amenda de 2000, din data de cand a avut loc incidentul mai sus expus. DECI, PV nu i s-a comunicat contravenientului. El a luat cunostinta ca a luat amenda dupa 5 luni cand a primit instiintarea de plata de la primarie. Daca comunicarea nu s-a facut, cum as mai putea eu sa fac acum Plangere, cand termenul este de 15 zile de la comunicare ??? Cum sa fac dovada ca nu s-a facut acesta comunicare ??? Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
observer, pe ce temei cer contestatia la executare, iar daca o cer nu trebuie sa existe o executare silita? In ce temei cer ca politia sa faca faca dovada ca au facut comunicarea? Dati-mi va rog numarul actellor normative aplicabile ...am citit 61/91, ORD.2/2001, insa situatia expusa de mine mai sus nu am gasit-o reglementata.
si ...la fel, ...adyna, repunerea in termen, pe ce text de lege o intemeiez ?
Multumesc si nu va suparati ca pun atata intrebari, dar la procedura civ. inca nu am ajuns la caile de atac :)
si ...la fel, ...adyna, repunerea in termen, pe ce text de lege o intemeiez ?
Multumesc si nu va suparati ca pun atata intrebari, dar la procedura civ. inca nu am ajuns la caile de atac :)
Cand ai zis ca de la primarie m-am gandit ca de la taxe si impozite iar daca am avut dreptate inseamna ca a inceput executarea impotriva clientului tau. Prin urmare pot face contestatie la executare in temeiul dispozitiilor codului de procedura fiscala, unde vei invoca prescrierea executarii conform art. 14 din OG 2/2001.contravenientul primeste acasa o instiintare de plata de la Primarie pentru suma de 2000 RON
In temeiul art. 172 cod proc civila poti cere instantei sa oblige partea adversa sa depuna la dosar dovada ca ti-a comunicat procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.
Fă şi o plângere penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută de art. 246 c.pen., împotriva celui ce şi-a permis să înainteze procesul verbal la organele de executare fără a avea dovada comunicării lui. Plângerea o depui la parchetul tribunalului şi procurorii îl identifică pe cel în cauză şi probabil că îi vor aplica o sancţiune cu caracter administrativ.
Multumesc observer. Ai dreptate. Insa, s-au schimbat datele spetei, persoana "patita" instiintandu-ma de lucruri pe care nu le stiam cand am scris postul.Astfel, procesul verbal s-a incheiat pe data de 9 octombrie 2007, a ajuns la addresa contravenientului la data de 16 octombrie, DAR contravenientul vanduse apartamentul la care statea si la care avea adresa din buletin pe data de 2 oct. data la care s-a si mutat in fapt la alta adresa, contravenientul in buletin avand si acum adresa veche, adresa la care s-a facut comunicarea prin afisare in lipsa. Ordonanta 97/2005 la art.18.al.1, pt. b, prevede ca in cazul schimbarii domiciliului persoana in cauza este obligata ca in 15 zile de la mutare sa ceara eliberarea unei noi carti de id. cu noua adresa. DECI, contravenientul putea sa ceara schimbarea domiciliului din buletin pana pe data de 17 oct. INCLUSIV pe data de 17.Avea acest drept. Cum comunicarea la vechea adresa sa facut pe data de 16, cred ca as putea sa cer o repunere in termen in temeiul art.103 al.1, dovedind ca contravenientul a fost impiedicat de o imprejurare mai presus de vointa lui si anume ca el nu mai locuia in fapt la adresa la care s-a facut comunicarea si astfel nu a putut lua la cunostinta de existenta vreunei amenzi sau a vreunui proces verbal, acest pv intocmindu-se in lipsa.Si ma gandesc sa probez cu contractul de v-c a apartamentului si cu doi martori vecini cu contravenientul de la adresa noua care sa spuna ca el a locuit efectiv din data de 2 oct la adresa nou.
Ce parere aveti ??? Credeti ca va merge?
Si as vrea sa va intreb daca odata cu cererea de repunere in termen depun si plangerea contraventionala. Si daca plangerea se depune direct la judectaorie, fara a se mai face procedura prealabila cu unitatea emitenta a pv . Va multumesc.
Ce parere aveti ??? Credeti ca va merge?
Si as vrea sa va intreb daca odata cu cererea de repunere in termen depun si plangerea contraventionala. Si daca plangerea se depune direct la judectaorie, fara a se mai face procedura prealabila cu unitatea emitenta a pv . Va multumesc.
Formulezi plângerea, pe care o depui la judecătorie direct, ocazie cu care ceri şi repunerea în termen. Şansele de repunere în termen sunt minime.
Verifică în schimb legalitatea comunicării pv de contravenţie, conf. art. 27 din OG 2, respectiv încheierea procesului verbal şi semnarea lui de un martor cu ocazia comunicării prin afişare.
Verifică în schimb legalitatea comunicării pv de contravenţie, conf. art. 27 din OG 2, respectiv încheierea procesului verbal şi semnarea lui de un martor cu ocazia comunicării prin afişare.
Te poţi duce la finanţe -la compartimentul executări silite. Te prezinţi şi le ceri să-ţi arate p-v de comunicare al pv. de contravenţie. Foarte probabil că ei trebuie să-l aibă pentru a verifica legalitatea executării silite. La poştă n-ai nici o trebă, comunicarea pv. de contravenţie nefăcându-se prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Cel mult la poliţie la cei care se ocupă de urmărirea şi executarea pv. de contravenţie.