plangere impotriva rezolutiei procurorului
plangere impotriva rezolutiei procurorului
am formulat o plangere pentru inselaciune. am primit rezolutie de neincepere a urmaririi penale. am formulat plangere impotriva rezolutiei la prim-procuror.
Dupa cum stiti si voi acesta era obligat sa-mi solutioneze plangerea in termen de 20 de zile de la primire. au trecut cele 20 de zile. fiindca nu primisem nici un raspuns am fomulat plangere la instanta , in termen legal.
Am primit termen pe joi. Azi primesc raspunsul prim-procurorului prin care mi se respinge plangerea.
Ce ar trebui sa se intample joi la instanta? ar trebui sa-mi modific plangerea si sa mi-o motivez raportat motivele prim-procurorului din solutia de respingere primita azi ?
Dupa cum stiti si voi acesta era obligat sa-mi solutioneze plangerea in termen de 20 de zile de la primire. au trecut cele 20 de zile. fiindca nu primisem nici un raspuns am fomulat plangere la instanta , in termen legal.
Am primit termen pe joi. Azi primesc raspunsul prim-procurorului prin care mi se respinge plangerea.
Ce ar trebui sa se intample joi la instanta? ar trebui sa-mi modific plangerea si sa mi-o motivez raportat motivele prim-procurorului din solutia de respingere primita azi ?
Ma asteptam sa fiu intrebata de temei. Ma, nu stiu nici un temei dar in practica am vazut ca se poarta.
Am mai intalnit situatii in care condamnatul la plata amenzii a fost trimis in judecata pe motivul neachitarii ei art. 61ind 1 C.Pen si pana la primul termen acesta a platit amenda si din nou cauza a ramas in aer.
In acest caz s-a cerut respingerea sesizarii biroului de executari penale al judecariei.... ce a avut ca obiect inlocuirea amenzii penale cu executarea pedepsei inchisorii in regim de detentie, ca fiind ramasa fara obiect. (este o speta pe care am avut-o in stagiaturannla oficii
nn si pentru care am tremurat, imi amintesc, foarte mult pentru ca nu stiam ce concluzii sa pun. E uimitor ce poti gasi in servieta din primul an de stagiatura! Astfel de solutie sunt convinsa ca am gasit-o undeva in vreo culegere de spete am s-o caut, in mod sigur nu am inventat-o eu, dar ce pot sa spun in concluziile mele din carnetel nu am gasi nici un temei juridic )
Am mai intalnit situatii in care condamnatul la plata amenzii a fost trimis in judecata pe motivul neachitarii ei art. 61ind 1 C.Pen si pana la primul termen acesta a platit amenda si din nou cauza a ramas in aer.
In acest caz s-a cerut respingerea sesizarii biroului de executari penale al judecariei.... ce a avut ca obiect inlocuirea amenzii penale cu executarea pedepsei inchisorii in regim de detentie, ca fiind ramasa fara obiect. (este o speta pe care am avut-o in stagiaturannla oficii

Dacă prim-procurorul dispunea începerea u.p. în termen, ce ar fi trebuit să dispună judecătorul?lefterel wrote:...care este temeiul juridic, pe C.proc.pen.? Din curiozitate...raportat la speta!caramella wrote:incetarea cauzei pe motiv ca a ramas fara obiect.
Se poate acţiune în justiţie fără obiect?