plangere impotriva rezolutiei procurorului

Discutii privind procedura penala
Post Reply
tantza

plangere impotriva rezolutiei procurorului

Post by tantza » 19 Feb 2008, 14:43

am formulat o plangere pentru inselaciune. am primit rezolutie de neincepere a urmaririi penale. am formulat plangere impotriva rezolutiei la prim-procuror.

Dupa cum stiti si voi acesta era obligat sa-mi solutioneze plangerea in termen de 20 de zile de la primire. au trecut cele 20 de zile. fiindca nu primisem nici un raspuns am fomulat plangere la instanta , in termen legal.

Am primit termen pe joi. Azi primesc raspunsul prim-procurorului prin care mi se respinge plangerea.

Ce ar trebui sa se intample joi la instanta? ar trebui sa-mi modific plangerea si sa mi-o motivez raportat motivele prim-procurorului din solutia de respingere primita azi ?

krisstina

Post by krisstina » 19 Feb 2008, 15:04

Cred că se judecă în funcţie de situaţia de la data înregistrării cererii la instanţă.

caramella

Post by caramella » 20 Feb 2008, 21:18

incetarea cauzei pe motiv ca a ramas fara obiect.

lefterel

Post by lefterel » 21 Feb 2008, 00:07

caramella wrote:incetarea cauzei pe motiv ca a ramas fara obiect.
...care este temeiul juridic, pe C.proc.pen.? Din curiozitate...raportat la speta!

krisstina

Post by krisstina » 21 Feb 2008, 05:03

Prim-procurorul a respins plangerea, aşa că în niciun caz plângerea în instanţă nu a rămas fără obiect.

Aşteptăm să ne povesteşti ce ai făcut.

caramella

Post by caramella » 21 Feb 2008, 12:40

Ma asteptam sa fiu intrebata de temei. Ma, nu stiu nici un temei dar in practica am vazut ca se poarta.

Am mai intalnit situatii in care condamnatul la plata amenzii a fost trimis in judecata pe motivul neachitarii ei art. 61ind 1 C.Pen si pana la primul termen acesta a platit amenda si din nou cauza a ramas in aer.
In acest caz s-a cerut respingerea sesizarii biroului de executari penale al judecariei.... ce a avut ca obiect inlocuirea amenzii penale cu executarea pedepsei inchisorii in regim de detentie, ca fiind ramasa fara obiect. (este o speta pe care am avut-o in stagiaturannla oficii :grin: nn si pentru care am tremurat, imi amintesc, foarte mult pentru ca nu stiam ce concluzii sa pun. E uimitor ce poti gasi in servieta din primul an de stagiatura! Astfel de solutie sunt convinsa ca am gasit-o undeva in vreo culegere de spete am s-o caut, in mod sigur nu am inventat-o eu, dar ce pot sa spun in concluziile mele din carnetel nu am gasi nici un temei juridic )

tantza

Post by tantza » 21 Feb 2008, 21:08

in nici un caz in situatia data nu se pune problema incetarii cauzei pe motiv ca a ramas fara obiect.
dosarul s-a amanat. dar in urma unor cercetari am aflat ca solutia prim procurorului nu impieteaza asupra solutionarii plangerii la instanta astfel incat se va judeca in forma depusa initial.

caramella

Post by caramella » 22 Feb 2008, 00:26

am inteles ca ai facut plangere la instanta impotriva procurorului ca nu ti-a raspuns la plangere.... dar am citit mai atent art. 278(2) si am inteles ca plangerea se face la instanta tot impotriva rezolutiei de n.u.p daca procurorul nu a raspuns in teremenul prev de art 277.
Imi cer suze! :oops:

krisstina

Post by krisstina » 22 Feb 2008, 09:58

lefterel wrote:
caramella wrote:incetarea cauzei pe motiv ca a ramas fara obiect.
...care este temeiul juridic, pe C.proc.pen.? Din curiozitate...raportat la speta!
Dacă prim-procurorul dispunea începerea u.p. în termen, ce ar fi trebuit să dispună judecătorul?

Se poate acţiune în justiţie fără obiect?

caramella

Post by caramella » 22 Feb 2008, 10:58

daca raspundea in termen de ce te-ai mai fi dus in instanta?

krisstina

Post by krisstina » 22 Feb 2008, 12:10

Să zicem că răspunsul, din eroare, a ajuns la vecinul.

caramella

Post by caramella » 23 Feb 2008, 15:02

asta se putea dovedi destul de simplu

Post Reply