somatia de plata
somatia de plata
Buna.
Mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima instanta indiferent de valoare, iar somatia in materie comerciala- de competenta tribunalului?
Multumesc mult.
Nu stiu daca Legea 747/2003 este deja in vigoare.
Mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima instanta indiferent de valoare, iar somatia in materie comerciala- de competenta tribunalului?
Multumesc mult.
Nu stiu daca Legea 747/2003 este deja in vigoare.
Re: somatia de plata
nu
sub un miliard valaorea creantei e competenta judecatoria, peste un miliard e competent tribunalul
sub un miliard valaorea creantei e competenta judecatoria, peste un miliard e competent tribunalul
Aha. Merci mult.aadynna wrote:nu
Deci s-a abrogat ordonanta 5/2001.
anutza wrote:Aha. Merci mult.aadynna wrote:nu
Deci s-a abrogat ordonanta 5/2001.

si cum ai ajuns la concluzia asta???
de modificat s-a modificat.... si og 5 si codul de procedura civila...
dar cam de mult...

Asa este Kinga.kinga wrote:anutza wrote:Aha. Merci mult.aadynna wrote:nu
Deci s-a abrogat ordonanta 5/2001.![]()
![]()
![]()
![]()
si cum ai ajuns la concluzia asta???
de modificat s-a modificat.... si og 5 si codul de procedura civila...
dar cam de mult...![]()
M-am exprimat gresit. S-a MODIFICAT.
Voiam doar sa ma lamuresc. Nu-i nevoie sa pui emoticalele acelea.
tot despre somatie vreau sa intreb : fiind debitor am fost obligat prin somatie sa platesc xxx suma, formulez cerere in anulare si se admite; creditorul introduce o noua somatie ....este posibila o noua actiune? daca nu exista autoritate de lucru judecat, in fiecare luna poate formula astfel de somatii?