ajutor va rog

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
adriano2001

ajutor va rog

Post by adriano2001 » 15 Feb 2008, 22:59

salut
in urma cu doi ani am fost implicat intrun accident rutier, soldat cu decesul unui pieton. pe scurt el traverseaze strada prin mijlocul intersectiei, in diagonala, la o distanta de 10 - 12 m de trecerea de pietoni, dupa cum reiese din expertiza, in fuga , avand o alcolemie in sange de 2,61 la mie. incerc sa il evit, nu reusesc.....
de la producerea acidentului pana in prezent doar expertize si cercetari declarati pe la politie si parchet si tot asa. in luna aceast am primit citatie ca va incepe procesul. ce credeti ca ma asteapt, si daca sunt gasit vinovat cei doi ani care au durat pana la inceierea cercetarilor vor fi luati in considerare , imi voi mai recupera permisul, mentionez ca permisul mia fost retinut de politie si mi imanat o dovada fara drep de circulatie

florian267

Post by florian267 » 16 Feb 2008, 20:15

Din cate stiu, te poti prezenta la din nou la examen dupa 1 an de la ramanerea defintiva a hotararii de condamnare in caz ca primesti "cu ssuspendare".

lefterel

Post by lefterel » 16 Feb 2008, 20:34

la data de 03.08.2006 OUG nr. 195 a fost modificat, completat, renumerotat si republicat; contine o norma juridica noua in art. 72 alin. 4: Pietonii surprinsi si accidentati (...) poarta intreaga raspundere a accidentarii lor (...)". In mod cert accidentul tau este anterior datei indicate, norma juridica nu ar fi chiar "lege penala mai favorabila" insa cu un avocat bun, care stie contraventional, se poate obtine achitarea.

Post Reply