HELP

Discutii privind procedura civila
Post Reply
alinaa

HELP

Post by alinaa » 15 Feb 2008, 18:54

Salutare,
Am o mare rugaminte la voi, incerc sa gasesc solutii pentru problema mea. Povestea mea e foarte lunga dar am sa incerc sa concluzionez pe scurt. Sora mea a avut in proprietate un teren cu un imobil dar nu era singura pe CF si drept urmare a deschis o actiune de iesire din indiviziune doar pe teren, insa Instanta a trecut si casa si drept urmare dupa toate etapele procesuale, partea adversa a castigat casa si instanta a hotarat plata unei sume sulte. A fost facut si un dosar executional. Problema este ca imobilul, de fapt, nu este pe terenul pe care a fost facuta iesirea din indiviziune, a fost o eroare topografica de care instanta nu a tinut cont, chiar si expertul topografic a trecut cu vederea peste aceasta eroare, Instanta a dat o sentinta definitiva si irevocabila. Casa de fapt este pe un alt teren, alt CF, alt proprietar. Proprietarul terenului pe care este de fapt casa este sora debitoarei, care a intabulat casa in CF, are si hotarare definitiva si irevocabila investita cu formula executorie. Desi sora debitoarei a adus la cunostinta executorului judecatoresc aceasta problema totusi nu s-a tinut cont si pana la urma au vandut casa la licitatie, dar actul de adjudecare a fost fara incuviintare judecatoreasca ba mai mult executorul era suspendat din functie la acea data. Bun, am facut plangere penala executorului. Pana aici toate bune si frumoase, partea adversa a castigat o casa in baza unei sentinte def. si irevocabile dar casa nu exista de fapt pe terenul respectiv iar in CF a fost intabulata de autori necunoscuti 8O .
Observand ca nu pot intra in posesia imobilului deoarece era in folosinta altei persoane, creditorul si adjudecatarii au deschis o actiune de rectificare CF, chemand in judecata pe debitoare, si proprietarul terenului si imobilului unde este de fapt casa. Vreau sa va mentionez faptul ca, contestatia le executare este suspendata pentru actiunea de rectificare CF.
OK, s-a judecat rectificarea Cf urmand toate etapele procesuale si in final la Curte se caseaza sentintele ca netemeinice si nelegale si se trimite spre rejudecare dar surpriza, la Judecatorie si Tribunal se dau din nou aceleasi sentinte ba mai mult anuleaza o sentinta definitiva si irevocabila si dispune intabularea casei in baza actului de adjudecare in favoarea adjudecatarilor (desi contestatia la executare este suspendata), dar doar pe casa fara teren. Cum va ramane situatia acestei case? Acum asteptam sa se judece din nou la Curte si sper sa fie mai atenti. As vrea sa stiu ce viziune aveti? Ce urmaresc de fapt? Ce actiuni se pot deschide dupa toate aceste procese? La ce sa ma astept? Am scris memorii, sesizari si le-am trimis institutiilor abilitate. Degeaba, nimanui nu-i pasa de incalcarea legii si de grava neglijenta, adica nu ca nu le pasa dar nu i-au masurile corespunzatoare. Nu mai stiu ce sa fac!
Va multumesc! :floare:

Post Reply