Dupa 7 ani.

Discutii privind procedura penala
Post Reply
dottlivnic

Dupa 7 ani.

Post by dottlivnic » 10 Feb 2008, 13:02

Prejudiciul 450 Dolari, da patrusutecincizeci dolari. Zilele acestea am aflat ca am fost condamnat 3,6 ani, pentru inselaciune. Sentinta (nu am vazuto) sar fi dat in 2003. Ce as putea face? Care ar fi caile de atac? sansele.
O ultima intrebare pentru care astept mesj privat: Cat ar costa un avocat care sa imi dea sperante de reusita.
Multumesc.

cyclop

Post by cyclop » 10 Feb 2008, 14:33

Nimeni nu poan sa-ti spuna acum ce cai de atac sau ce sanse ai. Ca sa faci o evaluare corecta a sanselor, tren vazut dosarul. Mergi la un avocat. Musai.
Si nu ti-as recomanda un avocat care sa-ti dea sperante de reusita (asta fac toti, tine de natura lor :grin: ). Mai bine sa promita putine si sa rezolve multe.

agenda

Post by agenda » 10 Feb 2008, 18:49

eu nu inteleg cum de ai aflat zilele acestea. proces penal despre care nu ai stiu? pedeapsa cu inchisoarea data in lipsa ta?

bine ca la cum stau eu cu penalul multe ma mira :lol:

dottlivnic

Post by dottlivnic » 10 Feb 2008, 20:13

eu nu inteleg cum de ai aflat zilele acestea. proces penal despre care nu ai stiu? pedeapsa cu inchisoarea data in lipsa ta?

Raspunsul esta DA, la ambele intrebari.

krisstina

Post by krisstina » 10 Feb 2008, 21:13

Dacă nu s-a sustras urmăririi sau nu rezultă fără echivoc că a renunţat la dreptul de a fi prezentă în instanţă şi de a se apăra, persoanei ce a fost judecată în lipsă îi este garantat dreptul de a obţine ulterior ca o instanţă să statueze din nou, după ce a audiat-o, asupra temeiniciei acuzaţiei în fapt şi în drept.

paisie

Post by paisie » 11 Feb 2008, 00:08

ai 3ani si 6 luni inchisoare, dar de care cu executare???? cu suspendare????

Krisstina daca s-a dat in lipsa care ii problema???? Daca ai proces dute si te intereseaza tata. Oricum la inselaciune a avut avocat din oficiu, asa ca mare lucru nu se poate face, doar daca e cu executare sa astepte prescriptia executarii pedepsei care al care i termen ar fi de 8 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.

Asa ca vorbeste cu un avocat sa studieze dosarul sa vada exact si iti va spune ce si cum.

krisstina

Post by krisstina » 11 Feb 2008, 05:05

paisie wrote:Krisstina daca s-a dat in lipsa care ii problema????
Garanţiile specifice unui proces echitabil, instituite în materie penală, prevăzute de arr.6 parag.3 din Convenţia europeană a drepturilor omului, cuprind şi dreptul unei persoane acuzată de săvârşirea unei infracţiuni de a lua parte la procesul penal în faţa instanţei, pentru a putea fi audiată şi a putea interoga martorii în proces.

observer

Post by observer » 11 Feb 2008, 09:07

Cauta una avocat, mergeti impreuna si studiati dosarul iar el este singurul in masura sa iti spuna ce cai de atac extraordinare poti exercita, si care sa aiba sanse de reusita.
Fara de detine date concrete ne este greu sa iti raspundem.

@Cyclop
Si nu ti-as recomanda un avocat care sa-ti dea sperante de reusita (asta fac toti, tine de natura lor ).
Asa se vad lucrurile de la inaltimea INM? Sau asa vi se spune sa le vedeti? Dar incompetenta judecatorilor se vede? Sau de la voi din salile de curs se vedre roz afara?

krisstina

Post by krisstina » 11 Feb 2008, 09:39

Eu cred că fiecare client îşi are avocatul pe care îl merită. Dacă omul doreşte să se amăgească, nu îl va plăcea pe cel ce îi spune să lase orice speranţă.

cyclop

Post by cyclop » 11 Feb 2008, 09:49

Uau, scandal :grin:

Observer, cand m-ai citat, de ce n-ai postat si zambiliciu ala? Ca io postasem un zambilici, care sugera ca nu vorbeam tocmai serios.
Pe de alta parte, chiar dac-as fi vorbit suta la suta serios, n-as fi gresit prea mult. M-am convins de ce spun cu mult timp inainte de INM, prin propriile simturi, ca sa zic asa...
Si nu vorbeam de incompetenta, nici de "inaltimile INM-ului", nici de ce crezi tu ca ni se spune sa vedem, etc.
Oricum, ideea e ca n-am intentionat sa atac, sa jignesc, sa ating pe nimeni.
M-ai inteles gresit. Total. :cafea:

dottlivnic

Post by dottlivnic » 11 Feb 2008, 16:47

Nu ma imbat cu apa rece…….. Nu caut sperante desarte. Practic caut un avocat si nu stiu cum sa il aleg.

Da, correct ati zis: “2 avocati = 3 pareri”. Singura solutie ar fi sa consult 6-7 avocati. Cum si cat se plateste consultanta? Obligat trebuie sa inchei contract cu toti dupa care sa aleg unul care sa ma reprezinte.

a) “inselaciune” Art. 215 CP – Daca ar fi fost Ind. 1, ar fi intrat in gratierea din 2002.
b) . Referitor la “ recurs” ar fi:
Art. 365
(1) Partea care a lipsit atat la toate termenele de judecata, cat si la pronuntare poate declara apel si peste termen, dar nu mai tarziu decat 10 zile de la data, dupa caz, a inceperii executarii pedepsei sau a inceperii executarii dispozitiilor privind despagubirile civile.
(2) Apelul declarat peste termen nu suspenda executarea.
(3) Instanta de apel poate suspenda executarea hotararii atacate.
(1) Instanta verifica hotararea atacata pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei, precum si a oricaror probe noi, administrate in fata instantei de apel.
(11) Cu ocazia judecarii apelului, instanta este obligata sa procedeze la ascultarea inculpatului prezent, potrivit dispozitiilor cuprinse in Partea speciala, titlul II, capitolul II, atunci cand acesta nu a fost ascultat la instanta de fond, precum si atunci cand instanta de fond nu a pronuntat impotriva inculpatului o hotarare de condamnare.
(2) In vederea solutionarii apelului, instanta poate da o noua apreciere probelor administrate in fata primei instante.
(3) Instanta este obligata sa se pronunte asupra tuturor motivelor de apel invocate.
1. Pot delega un avocat sa cerceteze despre ce dosar e vorba si la nevoie sa ceara si sa studieze dosarul?
2. Pot delega un avocat sa faca recursul in locul meu?
3. Sunt sanse de acceptare a recursului?..
4. Poate fi schimbata incadrarea juridica tinand cont de valoarea prejudiciului? Sau sa se dispuna suspendarea?
5. referitor la art. 365, a-2, daca nu suspendarea, intreruperea se poate?
Ultima intrebare………….imi ajung pentru avocat 2000-2500 euro?.. Am ceva sanse? A zis bine, cel ce a zis…”NUMAI PROSTII AJUNG LA …………….”
Multumesc. Pentru toate raspunsurile.

paisie

Post by paisie » 14 Feb 2008, 23:32

poti delega un avocat sa studieze dosarul tau ideea e sa o faci repede si sa stabiliti ceva ca dupa 5 ani de la ramanerea definitiva a hotararii se duc dosarele la topit si ramane doar hotararea.

Normal ca tu nu prea poti sa te duci cu buletinu in mana sa studiezi dosarul ca dracu stie cum te salta aia, du-te si cauta un avocat si se duce el.

Post Reply