Buna ziua..poate nu va rapesc prea mult timp si puteti sa-mi dati o opinie..
Din pacate am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.Nu stiu daca s-ar ajunge in instanta daca as fi gasit si eu vinovat dar exista riscul acesta din cate am inteles. Persoana respectiva a fost implicata intr-un accident sa zicem cu un minut inainte, el fiind gasit vinovat de producerea accidentului intocmindu-se pv de catre politia rutiera(pt accidentul produs intre el si a treia persoana).Dupa accident el(victima) si celelate persoane din masina s-au dat jos pt a se uita la ce pagube are la masina..(da stiu avea obligatia sa-si traga masina in afara carosabilului dar..nu a facut-o)..in momentul acela eu am luat curba si degeaba am franat,carosabilul finnd acoperit cu zapada nu am avut decat sa aleg pe care il lovesc,ei fiind imprastiati pe toata latimea drumului(pasagerii autoturismului),iar pe sofer l-am prins intre usa si prag cand vroia sa intre la loc in masina..precizez ca s-au facut masuratori la fata locului si eu nu aveam peste 50km/h accidentul intamplandu-se in localitate dupa o curba.
Ideea e ca persona vatamata doreste sa isi retraga plangerea impotriva mea dar i s-a inmanat de catre politie o hartie cum ca sa se prezinte la IML pt stabilirea nr de zile de ingrijiri medicale.Aici ar putea sa primeasca mai mult de 60 zile fiind vorba de o fractura cominutiva la femur si sa fie in postura in care sa nu-si mai poata retrage plangerea sau..sa se faca urmarirea penala din oficiu.
Variantele ar fi sa se prezinte si sa primeasca mai mult de 60 zile cu finalizare cu proces in care am inteles ca se face o expertiza pt dinamica accidentului si risc sa fiu gasit vinovat..ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum(desi in lege nu se specifica pana la ce viteza sunt obligat sa reduc)..o culpa comuna pt ca nici el nu avea ce sa caute in mijlocul drumului(nu era trecere de pietoni sau..) dar asta nu ma incalzeste sa am cazier..si sa cheltui bani pe expert,avocat..
Poate sa isi retraga plangerea fara sa treaca pe la IML?
a 2a varianta nu e posibil cumva ca sa nu trebuiasca sa se prezinte la IML?in cazul acesta cat timp ar trebui sa treaca ca sa se prescrie?
ar fi si varianta 3 in care primeste sub 60 zile..
cu multumiri!
alt accident rutier