Discutii privind procedura civila
-
raduvalenaru
Este posibil ca un justitiabil, care se judeca intro anumita cauza fara fie asistat de avocat, la al 4 -lea termen de judecata, sa-si completeze actiunea initiala?
Judecata s-a tot amanat pt. diverse aspecte: ba nu era citat corect paratul, ba nu s-a prezentat avocatul paratului,etc, chestii dintr-astea...
Dar in situatia in care intro cauza judecatorul amana pronuntarea iar apoi repune cauza pe rol, se mai poate cere aceasta completare a actiunii ?
Va multumesc!

-
alexx77
La mine s-a putut.Dupa ce judele a amanat pronuntarea de 2 ori a dispus repunerea cauzei pe rol.Am solicitat-fara nici cea mai mica speranta-completarea actiunii .Judele dupa ce a constatat ca partea adversa nu se opune a dispus acordarea unui nou termen(pt ca partea adversa sa ia la cunostinta de ce am depus eu)
-
serafim
da poti solicita completarea actiunii daca s-a repus pe rol de catre jude
se numeste "precizare" de actiune si enumeri ce anume soliciti in plus sau in ce sens doresti sa modifici cererea initiala, aceasta poate cuprinde elemente cu totul noi sau doar o modificare sau completare a solicitarilor initiale.
Se da un nou termen de judecata ca paratul sa ia cunostiinta de noua ta cerere sau de completarea cererii initiale la care v-a putea depune dinh nou intampinare si se completeaza si probatoriul daca este cazul sau este necesar
-
nicole
"precizare" este modificarea actiunii principale si nu, nu se poate cere, cel putin dupa cod. dar se poarta.
-
serafim
Nicole

si eu ce ...pisici i-am spus mai sus ???? vorbeam de concluzii sau obiective de expertiza cumva ???
-
nicole
sorry,...

ma bagam in seama...
circumstantiere...
as pune si o iconita cu cafea, dar n-o gasesc!
-
raduvalenaru
Hmm, eu sunt mai greu de cap...si tot n-am inteles: pot sa fac aceasta completare de actiune ?

-
serafim
daaaaaaaaaaaaaaaa
indiferent de actiune ma refer la civil
este dreptul tau
-
serafim
nicole wrote:sorry,...

ma bagam in seama...
circumstantiere...
as pune si o iconita cu cafea, dar n-o gasesc!
accept cafeaua inca nu am apucat sa beau azi...si nu stiam ce-mi lipseste !!!

-
raduvalenaru
Ok! Am inteles!
Dar daca partea adversa se opune, ce argumente pot invoca pentru a convinge instanta ca este foarte importanta aceasta completare de actiune ?

-
alexx77
Slabe sanse daca partea adversa invoca tardivitatea completarii actiunii!
-
felixwk
alexx77 wrote:Slabe sanse daca partea adversa invoca tardivitatea completarii actiunii!
Am observat si la tine dar si la antescriitorii tai ca faceti diverse afirmatii fara sa le sustineti, sa le motivati suficient de bine pentru ca cel care a solicitat lamuriri sa le folosesca, desigur intr-o anumita masura, la instanta de judecata.
On topic: eu consider ca cererea nu poate fi modificata sau completata decat pana la prima zi de infatisare, cu anumite exceptii.
Art. 132 C. proc. civ.
-
alexx77
Fiecare si-a expus punctul de vedere in raport de textul legal si de practica judiciara de care vrand nevrand s-a lovit!
Eu si antevorbitorii mei ne trezim ca postam aiurea pe acest forum.Multumesc oricum pt articolul citat din procedura