Cerere de interventie intr-un proces de faliment-admisibila?

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
giovanni

Cerere de interventie intr-un proces de faliment-admisibila?

Post by giovanni » 26 Jan 2008, 19:04

Am de recuperat peste 30.000 lei de la o firma. Studiind-o pe net, pe portalul instantelor de judecata, am depistat ca este in judecata cu un alt creditor, care a intentat cerere de deschiderea procedurii insolventei. Procesul se afla la trbunal, in rejudecare, dupa ce a fost admis recursul si s-a casat cu trimitere.
Am creanta certa, lichida si exigibila, constatata prin titlu executoriu (bilet la ordin semnat si stampilat de debitoare).
Sa merg la executor sau sa formulez cerere de interventie in interes propriu in acel dosar? Este admisibila o astfel de interventie, avand in vedere ca procedura civila vine in completarea legii insolventei?

kinga

Post by kinga » 27 Jan 2008, 08:46

io zac da....
este admisibila...
si am in vedere asta.... :razz: :razz:

(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege.
(4) Dacă există o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitor şi una sau mai multe cereri formulate de creditori, nesoluţionate încă, toate cererile de deschidere a procedurii se conexează la cererea formulată de debitor.
(5) Dacă s-a deschis o procedură într-un dosar, celelalte eventuale dosare aflate pe rol, cu acelaşi obiect, vor fi conexate la acelaşi dosar.

giovanni

Post by giovanni » 27 Jan 2008, 16:35

M-ai convins. Merci.

:floare: :floare: :floare:

Post Reply