Conventie civila

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Melinda

Conventie civila

Post by Melinda » 17 Jan 2008, 14:45

Mai sunt valabile asfel de conventii civile de prestari servicii in raporturile de munca ?

kinga

Post by kinga » 17 Jan 2008, 15:35

nu.
Dupa modificarile aduse prin OUG 55/2006

Melinda

Post by Melinda » 17 Jan 2008, 20:20

Koszonom :floare:

bibi

Post by bibi » 18 Jan 2008, 10:42

kinga wrote:nu.
Dupa modificarile aduse prin OUG 55/2006
da de ce? prin oug55/2006 nu au fost abrogate dispozitiile din codul civil in temeiul carora se puteau incheia in mod valabil aceste contracte...

kinga

Post by kinga » 18 Jan 2008, 10:47

mda... numa ca au fost suficient de destepti sa spuna ca poti sa inchei CIM cu norma partiala si pe 20 de minute...
Ori, anterior modificarilor, conventia civila se aplica in cazul in care aveai angajati cu o norma sub 2 ore...

Bibi... am asistat la Judecatorie la 20 de procese.. contestatie amenda ITM...
frate.. presteaza pentru tine activitate .. 20 de minute pe zi??? e CIM...
vrei conventie civila.. fa cu persoane fizice autorizate ... :mrgreen:

avocata invoca Codul civil... dar ai si lege speciala nu???? care se aplica????

bibi

Post by bibi » 18 Jan 2008, 11:00

kinga wrote:mda... numa ca au fost suficient de destepti sa spuna ca poti sa inchei CIM cu norma partiala si pe 20 de minute...
Ori, anterior modificarilor, conventia civila se aplica in cazul in care aveai angajati cu o norma sub 2 ore...

Bibi... am asistat la Judecatorie la 20 de procese.. contestatie amenda ITM...
frate.. presteaza pentru tine activitate .. 20 de minute pe zi??? e CIM...
vrei conventie civila.. fa cu persoane fizice autorizate ... :mrgreen:

avocata invoca Codul civil... dar ai si lege speciala nu???? care se aplica????
da kinga stiu ... dar in conditiile in care aceste conventii erau valabile anterior lunii iulie 2005 nu vad de ce nu ar mai fi vlabile si dupa aceasta data...libertatea contractuala trebuie sa existe nu...codul muncii nu impune prin nici un text de lege faptul ca trebuie sa am cim...mai mult il pot considera la o adica in caz de control ....in celebra forma "nescrisa"....ca doar e un contract esentialment consensual nu......

bibi

Post by bibi » 18 Jan 2008, 11:02

ma rog ..am sris la repezeala :-D

kinga

Post by kinga » 18 Jan 2008, 11:49

ador sa te contrazic... :mrgreen: :mrgreen:

so.. da avem Codul civil... dar asa cum ti-am spus avem si legislatie speciala...

Dupa modificarile din Codul muncii, organele.. :mrgreen: au avut grija sa dispara din legislatia muncii notiunea de conventie civila.
Sa spicuiesc... avem o lege 130/1999.. in procedurile emise in baza art.8 aveai un capitol intreg cu si despre conventiile civile... au disparut... :mrgreen:

Legea 76 cu somaju.. s-a modificat si subit a disparut notiunea de conventie civila...

si mai ai un cod al muncii care zace ca si pe 20 de minute poti sa inchei CIM..

si mai ai o directie a finantelor... care zac ca doar PFA poate sa incheie conventie civila...

prin urmare.. eu , azi, in anul de gratie 2008 nu as sfatui pe nimeni sa incheie conventie civila.. cu o alta persoana decat PFA...
nu de alta dar daca te uiti la amenda prevazuta la art. 276 lit. e Codul muncii .. parca iti piere chefu sa testezi onorata instanta cu privire la a fi sau a nu fi conventie civila...

bibi

Post by bibi » 18 Jan 2008, 12:02

kinga wrote:ador sa te contrazic... :mrgreen: :mrgreen:

so.. da avem Codul civil... dar asa cum ti-am spus avem si legislatie speciala...

Dupa modificarile din Codul muncii, organele.. :mrgreen: au avut grija sa dispara din legislatia muncii notiunea de conventie civila.
Sa spicuiesc... avem o lege 130/1999.. in procedurile emise in baza art.8 aveai un capitol intreg cu si despre conventiile civile... au disparut... :mrgreen:

Legea 76 cu somaju.. s-a modificat si subit a disparut notiunea de conventie civila...

si mai ai un cod al muncii care zace ca si pe 20 de minute poti sa inchei CIM..

si mai ai o directie a finantelor... care zac ca doar PFA poate sa incheie conventie civila...

prin urmare.. eu , azi, in anul de gratie 2008 nu as sfatui pe nimeni sa incheie conventie civila.. cu o alta persoana decat PFA...
nu de alta dar daca te uiti la amenda prevazuta la art. 276 lit. e Codul muncii .. parca iti piere chefu sa testezi onorata instanta cu privire la a fi sau a nu fi conventie civila...
am vrut doar sa te intarat..AI DREPTATE nu mai incheiati cc-uri ca va nu e bine :mrgreen:

Melinda

Post by Melinda » 18 Jan 2008, 19:51

Mai am o intrebare, de fapt, asa trebuia s-o pun de la inceput. :oops:

Ce se intampla cu contractele civile care s-au incheiat anterior publicarii in M.Of. al OUG 55/2006 ?

Post Reply