sunem doi frati, mama a decedat iar tata traieste in concubinaj de peste 13 ani. proprietati: casa la tara care a fost luata din banii obtinuti din vanzarea garsonierei care era proprietatea ei si a unui apartament cu 2 camere care ea al tatalui meu.....si mai este si o casa la oras in care stam toti:eu si fratele meu fiecare cu familia lui si tata si concubina{si baiatul ei facut din alta relatie}
problema este ca eu as vrea sa imi mai fac 2 camere in plus si nu stiu daca nu cumva am sa ma trezesc ca voi ramane in strada sau ca va trebui sa impart cu ea sau cu fratele meu .....concubina are aceleasi drepturi ca ale sotiei sau cam care este procentul care ii revine, mentionez ca ea in toata aceasta perioada de 13 ani nu a lucrat mai mult de 6 luni, deci nu a avut venituri
sper ca am fost explicita,multumesc pt rabdare si pentru raspunsuri
concubinaj....problema delicata
concubina nu are aceleasi drepturi patrimoniale prezumate ca si sotia, dar le poate dobandi prin instanta .
pentru a evita orice surpriza legata de constructia pe terenul altuia, trebuie obtinut dreptul de a te folosi de acel teren (drept de superficie), prin contract autentic, incheiat cu (co)proprietarii terenului si apoi intabulat .
pentru a evita orice surpriza legata de constructia pe terenul altuia, trebuie obtinut dreptul de a te folosi de acel teren (drept de superficie), prin contract autentic, incheiat cu (co)proprietarii terenului si apoi intabulat .