Un sfat va rog!!!!!!!!!

Familiei
Post Reply
adabia

Un sfat va rog!!!!!!!!!

Post by adabia » 02 Jan 2008, 02:34

Am o problema si sincera sa fiu nu stiu cum sa o rezolv. Am divortat in nov 2006 si instanta mi-a stabilit pensia de intretinere 20% din veniturile ex-ului( este angajatul unei unitati militare - siguranta nationala si are salariul mare+sporuri). Cand am introdus actiune de divort, am solicitat separat prin ordonanta presedintiala stabilirea unei pensii de intretinere de 25%( din momentul introducerii actiunii 25 mai 2006, pana la ramanerea def. a hot. de divort) care a fost admisa. Problema este ca unitatea militara mi-a sistat cei 5% din momentul pronuntarii hotararii de divort ( 11nov 2006) si nu din cel al ramanerii definitive.
In iulie 2007 am introdus actiune pentru majorarea p. de intretinere de la 20% la 25%, care a fost admisa. Suma de bani ce reprezinta p. de intretinere intra direct pe un cont curent.
In urma unei adrese pe care am trimis-o unitatii militare, am solicitat situatia detaliata pe luni a sumelor virate cu caracter de pensie de intretinere. Am realizat ca unitatea militara mi-a virat banii, incepand cu septembrie 2006 si nu cu plata, sa zicem esalonata, a sumelor datorate incepand cu luna mai asa cum era mentionat in ord.presed. In raspunsul primit, unitatea detalia sumele pe luni, detaliere din care reiesea ca nu mi-au virat sumele mai sus mentionate( lucru care poate fi dovedit cu extrasul de cont) si ca solda este confidentiala. Am aflat din alte surse, ca salariul ex-ului este cu mult mai mare si ca suma ce reprezinta pensia de intretinere nu reprezinta 25% din veniturile lui( cica se practica la unitatile militare o "intelegere" intre cei ce datoreaza pensie de intretinere si serviciul contabilitate).
Intentionez sa ma adresez esalonului superior cu privire la situatia mentionata si nu stiu daca am dreptul sa solicit totalul veniturilor ex-ului, in conditiile in care UM a refuzat acest lucru pe motiv ca sunt confidentiale(copilul meu nu traieste din confidentialitatea lor si sincera sa fiu nu ma multumeste aceasta explicatie) si ca sa ma edific daca suma primita reprezinta cu adevarat 25% din veniturile pe hartie ale ex-ului.
Am povestit amanuntit pentru a primi sfaturile potrivite. Va multumesc si orice sfat este binevenit.

avocatdiaconu

Post by avocatdiaconu » 02 Jan 2008, 17:24

Instanta solicita relatiile de la locul de munca cu privire la totalul veniturilor iar unitatea de munca este obligata sa le furnizeze, chiar daca dvs nu aveti acces la ele fiind confidentiale.

Post Reply