deschiderea procedurii falimentului

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
tantza

deschiderea procedurii falimentului

Post by tantza » 11 Dec 2007, 16:27

am formulat in instanta cerere de deschidere a procedurii falimentului.
am luat relatii recente de la ONRC si am aflat ca debitoadea a fost dizolvata judiciar de ONRC pentru nedunerea bilanturilor.

in aceste situatii, cererea mea ramane fara obiect ? ce efecte are dizolvarea ?

hanibal

Post by hanibal » 12 Dec 2007, 19:15

Dizolvarea are ca efect inceperea lichidarii persoanei juridice...
Deci urmeaza a se numi un lichidator care se va ocupa de procedura.
In unele cazuri isi poate numi lichidator societatea dizolvata, in altele se desemneaza de ORC...

tantza

Post by tantza » 13 Dec 2007, 17:52

daca s-ar fi numit pana acum un lichidator consider ca ar fi trebuit sa apara scris si in certificatul constatator.

deduc astfel ca nu s-a numit si ca se poate deschide procedura falimentului atata timp cat patrimoniul nu a intrat in lichidare.

ce parere ai?

hanibal

Post by hanibal » 16 Dec 2007, 13:39

Evident ca se poate deschide procedura simplificata a falimentului si impotriva unei soc. com dizolvate... scrie la art. 1 din L 85/2006, parca...
Cit priveste mentiunea cu lichidatorul, stiu eu ca aceste societati comerciale dizolvate pentru nedepunerea bilanturilor au 6 luni de la pronuntarea dizolvarii pentru a-si numi un lichidator. Daca in acest interval nu isi desemneaza unul, acesta se va numi din oficiu. Probabil ca aceasta societate de care vorbim nu a notificat ORC despre aceasta numire sau nici macar nu a efectuat-o. Se mai gasesc si astfel de cazuri...

Ianos

Societate in faliment

Post by Ianos » 30 Dec 2007, 21:17

Vezi pe site-ul ONRC la buletinul insolventei, sunt publicate documentele de numire al licidatorilor.

Post Reply