cerere in interes propriu

Discutii privind procedura civila
Post Reply
indian

cerere in interes propriu

Post by indian » 27 Dec 2007, 21:01

Cum se timbreaza ?
dar o cerere in interesul unei parti ?

giovanni

Post by giovanni » 28 Dec 2007, 00:51

1. Cu acceasi valoare cu care a timbrat reclamantul.
2. Interventia accesorie, parerea mea, nu se timbreaza, fiind mai mult o a doua aparare in sprijinul unei parti. Cu atat mai mult cu cat intervenientul in interesul uneia dintre parti nu poate fi obligat, in principiu, la plata cheltuielilor de judecata nici daca partea pentru care a intervenit ar cadea in pretentii.

indian

Post by indian » 28 Dec 2007, 09:06

Este vorba de o iesire din indiviziune. In urma cu cativa ani, paratul mi-a vandut cota sa ideala (fara consimtamantul celorlati mostenitori - cu toate ca i-am convocat in fata notarului, acestia nu s-au prezentat)
Acum vreau sa intervin in proces, sa iau locul paratului-autorul meu. Este o interventie in interes propriu sau accesorie?

giovanni

Post by giovanni » 28 Dec 2007, 14:58

indian wrote:Este vorba de o iesire din indiviziune. In urma cu cativa ani, paratul mi-a vandut cota sa ideala (fara consimtamantul celorlati mostenitori - cu toate ca i-am convocat in fata notarului, acestia nu s-au prezentat)
Acum vreau sa intervin in proces, sa iau locul paratului-autorul meu. Este o interventie in interes propriu sau accesorie?
Ceea ce a facut el este perfect legal. Cota ideala se poate vinde fara a fi necesar consimtamantul celorlalti mostenitori. Daca e proces pe iesire din indiviziune, el - si nu tu - ar trebui sa formuleze o cerere de aratare a titularului dreptului in baza art 64 c proc civ. Daca nu fa tu cerere de interventie in interes propriu sa fi parte in proces. Depune si copie de pe contract.

giovanni

Post by giovanni » 29 Dec 2007, 00:25

Si revenind la timbru, mai mult pentru rigoare juridica si nu ca ti-ar mai fi de folos informatia acum, inclusiv cerera de interventie accesorie se pare ca se timbreaza, ca de altfel orice alta interventie a tertilor in proces. Asa spune art. 10 din legea 146/1997 cu taxele de timbru.
Oricum in practica se pare ca nu toti judecatorii o stiu pe aia dreapta, dovada ca am avut odata o cerere de chemare in garantie cu privire la care instanta s-a pronuntat fara a-mi pune in vedere sa o timbrez.

indian

Post by indian » 29 Dec 2007, 22:04

ms mult!
Iti doresc un an bun !

giovanni

Post by giovanni » 29 Dec 2007, 23:42

Asa sa fie pentru toata lumea.

Post Reply