proprietatea asupra terenului unei societati comerciale
proprietatea asupra terenului unei societati comerciale
In 1991 am cumparat mai multe spatii la parterul unui bloc. La acea data nu mi s-au dat acte pe pamant (legea nu cred ca era prea clara in ceea ce priveste pamantul). Mai tarziu, in 2004, am cumparat si pamantul de sub spatiile detinute. Numai ca, am primit act de proprietate pe TOT pamantul. In acest moment ma gasesc in fata unei situatii bizare: as vrea sa vand din acele spatii comerciale, dar nu am platit impozitul pe teren. Cum sa platesc impozitul pe teren daca acelasi teren a fost vandut (cota indiviza) si proprietarilor apartamentelor ce se afla deasupra spatiilor comerciale? Ma adresez cadastrului, ei imi raspund ca nu e problema lor (cu toate ca se suprapun terenurile-tot terenul meu cu cotele indivize ale proprietarilor). In consecinta, as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema (eventual ce pasi ar trebui sa urmez).
Opinia mea este ca ar trebui sa iei legatura cu fostul proprietar sa solicitati o rectificare la contractul de v-c si eventual o reducere a pretului. Ulterior o cerere de rectificare tabulara la cadastru.
Pe baza rectificarii te prezinti la taxe si impozite si soliciti rectificarea si acolo si platesti impozitul aferent (pe ultimii trei ani, pt ca ce depaseste trei ani s-a prescris).
Pe baza rectificarii te prezinti la taxe si impozite si soliciti rectificarea si acolo si platesti impozitul aferent (pe ultimii trei ani, pt ca ce depaseste trei ani s-a prescris).