certificat de mostenitor suplimentar

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
odette_f

Post by odette_f » 30 Nov 2007, 21:23

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere avizata.
Suntem 2 frati si am obtinut castig de cauza in apel impotriva primariei. Tb Vrancea a dispus eliberarea anexei 1 de pe urma defunctei noastre mame, completata cu terenurile ce fac ob titlului de propr + ch de judecata.

Insa primaria a declarat recurs si a sustinut ca, daca mai exista un bun care nu a fost inclus in masa succesorala, a fost omis, se procedeaza la elib unui certif de mostenitor suplim, insa sg lor obligatie, au zis ca este intocmirea unui certificat de atestare fiscala cf Lg.571/2001- C.fisc. si OMF 2052/2006 bis si nicidecum eliberarea unei complet la anexa 1 asa cum a dispus instanta de fond, deoarece sustin ca formularul anexei 1 nu mai este uzitat, ci anexele 23 si 24 din OMF 2052/2006 bis si de aceea nici ch de jude nu sunt fondate, deoarece spun ca nu au prejud in nici un drept pe noi. Mai spun ca sg posibilitate a noastra era sa ne adresam primariei sa completeze formularul anexa 23- cererea pt deschiderea proced succes si a unui formular de cerere pt elib certif de atest fiscala, iar primaria avea oblig ca in max 30 zile sa elib formularul completat anexa 24- sesizare pt deschid proced succes si certif de atestare fiscala pt imobilul solicitat, act care nu a fost intreprinsa de noi. Astfel, primaria a solicitat admiterea recursului, casarea sent si trimit cauzei in rejudec in sensul respingerii ca nefondata cf art.304 pct.7,9, 304.1 C.civ.si art.20 Lg.554/2004 a contenc adm-republicata.
Voi cum comentati, chiar vi se pare nefondate cererile noastre de elib a anexei 1 si ch de jude?
Va multumesc tare mult. O seara buna!

odette_f

Post by odette_f » 01 Dec 2007, 12:44

Am vb si cu un absolvent de drept si mi-a spus ca indiferent dc noi am solicitat in instanta eliberarea certificatului fiscal conform formularului anexei 1 si nu mai este in vigoare, noi nu aveam de unde sa stim faptul ca a devenit caduc si ca nu mai este uzitat ci alt formular si ca instanta judeca nu dupa legea indicata de parti si de aceea treb din oficiu sa oblige primaria sa elibereze actul conform formularului in vigoare.

Ce putem sa sustinem in instanta de recurs si dc o sa dea o solutie multumitoare pt cealalta parte, care este calea de urmat in continuare? Multumesc.

Post Reply