calitate procesuala activa
calitate procesuala activa
Stiu ca nulitatea absoluta poate fi invocata de orice parte interesata.
Ma intereseaza daca poate un singur vanzator coproprietar sa solicite constatarea nulitatii absolute, daca altii patru nu doresc.
Eu sunt cumparatorul, iar unul dintre vanzatori, ne-a actionat in judecata, pe mine si pe ceilalti patru vanzatori, invocand nulitatea absoluta.
Nu trebuia sa invoce nulitatea un litisconsortiu necesar, format din toti vanzatorii?
Ma intereseaza daca poate un singur vanzator coproprietar sa solicite constatarea nulitatii absolute, daca altii patru nu doresc.
Eu sunt cumparatorul, iar unul dintre vanzatori, ne-a actionat in judecata, pe mine si pe ceilalti patru vanzatori, invocand nulitatea absoluta.
Nu trebuia sa invoce nulitatea un litisconsortiu necesar, format din toti vanzatorii?
e boboc omun. il intelegem. :)
PS: de fapt, bobocule, reclamantul v-a usurat si voua situatia. sa nu mai alergati ulterior dupa ceilalti dupa alte pretentii in legatura cu contractul ala.
PS: vezi cu o reconventionala ... sa le ceri pretul inapoi actualizat (sau daca e imobil - pretul actual al pietei).
PS: de fapt, bobocule, reclamantul v-a usurat si voua situatia. sa nu mai alergati ulterior dupa ceilalti dupa alte pretentii in legatura cu contractul ala.
PS: vezi cu o reconventionala ... sa le ceri pretul inapoi actualizat (sau daca e imobil - pretul actual al pietei).
Bine, ca sunteti voi destepti, in special papinian sau papilian sau cum si o fi zis el.
Care opozabilitate fratioare?
Sunt 5 coproprietari, fiecare are cota de 1/5 parte.
Reclamantul poate sa aiba pretentii strict cu privire la cota lui de 1/5, nu poate solicita sa se constate nulitatea intregului contract.
Ceilalti 4 nu vor sa fie parti in proces, astfel ca nu vor nici sa se constate nulitatea si nici sa nu se constate.
Si ce se va intampla cu ei in urma repunerii partilor in situatia anterioara?
O sa le bage fratele lor pe gat un teren de care nu au nevoie?
Iar ideea ca o actiune in justitie poate fi act de conservare, ma face sa i spun lui Gavril ca-mi pare bine ca-s boboc, ca am citit mai recent decat el niste carti elementare de drept.
Eu cred ca niciodata o actiune in justitie nu este act de conservare, e de dispozitie toata ziua!
Oare e chiar asa greu sa va limitati la raspunsuri juridice, fara rautati?
Reclamantul poate sa aiba pretentii strict cu privire la cota lui de 1/5, nu poate solicita sa se constate nulitatea intregului contract.
Ceilalti 4 nu vor sa fie parti in proces, astfel ca nu vor nici sa se constate nulitatea si nici sa nu se constate.
Iar ideea ca o actiune in justitie poate fi act de conservare, ma face sa i spun lui Gavril ca-mi pare bine ca-s boboc, ca am citit mai recent decat el niste carti elementare de drept.
Eu cred ca niciodata o actiune in justitie nu este act de conservare, e de dispozitie toata ziua!
daca pui problema asa .. sa fii sanatos ... ca raspunsuri serioase nu mai vezi ...bobocul wrote:Bine, ca sunteti voi destepti, in special papinian sau papilian sau cum si o fi zis el.
Pune mana si citeste tratatele de drept civil mai cu atentie. In special partea aia cu acte de conservare/administrare/dispozitie daca tot te dai rotund.
Dupa ce ca faci confuzii peste confuzii ... mai esti si arogant.
PS: sper ca nu reprezinti tu cumparatorul in proces ...

bobocul transpira :
... sau nu stie ... Ar fi trebuit sa observe ca are un "n" in plus fata de numele celui despre care a cam invatat pe la Facultatea de Drept, fie si particulara (cer prea mult ???
). Eu nu mi - am permis sa - mi iau pseudonimul Papinian, in mod direct, din respect fata de cel care a purtat acest nume,
) ...
bobocule, Gavril te - a avertizat ... Nu cu acest stil epistolar (sunt prea binecrescut ca sa - mi "dau cu parerea" :( ) vei obtine ajutor / raspunsuri la intrebarile pe care le postezi pe forum, indiferent de subiect si de topic ...
Bietul de el ... nu este in stare nici sa citeascaBine, ca sunteti voi destepti, in special papinian sau papilian sau cum si o fi zis el.

(ca sa nu spuna bobocul ca informatia este prea arida... intre jurisconsultii de mare renume fiind cunoscuti în secolul al III-lea d.Hr., Papinian, Paul, Ulpian

bobocule, Gavril te - a avertizat ... Nu cu acest stil epistolar (sunt prea binecrescut ca sa - mi "dau cu parerea" :( ) vei obtine ajutor / raspunsuri la intrebarile pe care le postezi pe forum, indiferent de subiect si de topic ...