Insolventa???
Insolventa???
Salutare tuturor. Am si eu nevoie de ajutor urgent.Pe scurt:am fost actionar la o societate comerciala care, intre timp a dat faliment. Procedura falimentului s-a derulat "pe tacute"fara ca o mare parte dintre actionari sa aflam despre acest lucru .Sentinta data a fost :inchiderea procedurii falimentului si radierea debitoarei din Registrul Comertului. O parte dintre actionari au facut recurs impotriva sentintei mentionate(pe motiv ca nu au fost anuntati despre procedura, altii pentru ca au primit sume prea mici in raport cu valoarea actiunilor detinute).Ce trebuie sa fac eu in acest caz?Fac parte din categoria celor care nu au stiut despre procedura falimentului , nu am primit nici o despagubire pentru actiunile mele si am aflat cu totul intamplator ,acum, despre ceea ce s-a petrecut.Trebuie sa deschid actiune separat?Si ce fel de actiune? :? Multumesc anticipat. Orice solutie este binevenita.
Insolventa sau faliment ???

Datele prezentate in "request" sunt vagi, insuficiente. Trebuie studiat dosarul, pentru a afla cand s - a deschis procedura, cine a "cerut" insolventa / falimentul, procedura de citare pentru fiecare termen de judecata (posibilitatea incalcarii principiului contradictorialitatii prin necitarea legala a partilor fiind motiv de invocare a lipsei de procedura intr - o eventuala contestatie in anulare), lista creditorilor inscrisi la masa credala (pentru a insuma valorile declarate ca debite si a vedea daca acestea sunt reale si depasesc, insumate, valoarea bunurilor mobile si imobile apartinand societatii + valoarea contractelor aflate in derulare + valoarea terenului, etc), continutul incheierilor de sedinta, etc ... etc ... etc ... eheheiiiiiiiiii

De discutat dupa lamuririle solicitate o idee mai sus.