Discutii privind procedura civila
-
meri
Pot invoca nulitatea raportului de expertiza )constructii) efectuat in cadrul dosarului, pentru necitarea partilor la efectuarea acesteia? avand in vedere si faptul ca expertul nu a respectat IAP-ul instantei. Asta este al 3-lea termen de la depunerea raportului. Am facut obiectiuni, dar instanta mi le-a respins. Dar in acele obiectiuni nu am precizat si faptul ca partile nu au fost citate.
-
meri
Nici o parere. Nu s-a mai confruntat nimeni cu o astfel de situatie?
-
deliadallys
e vorba de o nulitate relativa care se acopera daca nu a fost invocata la primul termen dupa depunerea expertizei. daca ai fi invocat aspectul acesta imediat dupa depunere sau in obiectiuni ai fi mers la sigur , dar la al treilea termen...
-
meri
speram totusi si eu la o nulitate absoluta, dar se pare ca n-am nici o sansa.

-
deliadallys
In situatii de genul acesta, daca am impresia ca nu va iesi bine pt. mine, cer intotdeauna expert asistent.
Daca te judeci totusi in fond , mai ai o sansa la apel ( daca hotararea e cu drept de apel ) .
-
indian
C.A. Bucuresti, sctia a IV-a civ. decizia nr. 214/1993: Este vb de o nulitate relativa, textul de lege mentionat fiind edictat in favoarea aceluia al carui drept de citare a fost incalcat, astfel ca nulitatea expertizei trebuie invocata la primul termen care a urmat depunerii raportului de expertiza, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a invoca nulitatea
-
meri
Inseamna ca n-am alta sansa decat in recurs. Nu stiam de decizia asta si tocmai asa ceva cautam. Ceva sigur. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
-
raduvalenaru
In recurs, din cate stiu, nu se admite proba cu expertiza (contraexpertiza)!
Se admite doar proba cu inscrisuri.
-
meri
Pai si daca ar fi vorba de o casare cu trimitere?