E aproape ora 3 noaptea. Nu pot sa dorm. Am un gand care nu imi da pace de ceva vreme. Citesc pe un blog al unui magistrat(cel putin asa zice omu ca este) ca unii judectori au primit dispozitie sa respinga actiunile grefierilor contra MJ pentru sporuri, tichete de masa etc...
S-a lasat cu sedinta. Si culmea, acolo in sedinta in loc sa il arunce pe geam pe ala cu propunerea se ia decizia ca aceste actiuni sa fie respinse. Ba mai mult, grefierii care un formulat cereri de stramutare sa dea note explicative.
Ii si vad pe magistrati negri la fata, cum se duc ei in sedinta aia si rabufnesc :" auzi tu tipa aia slaba ce intra cu madam Popescu pe sedinta a formulat si ea actiune. Nu se uita la ea. Au computere au caldura in birouri.Ce le-o mai trebui? Eu cand lucram la masina de scris cu manusi nu ceream nici hartie. Imi cumparam eu" ."
Taci tu. Pai si Mimi, aia ce introduce in ECRIS o stii. Ce sporu .... ii trebe . Ai vazut ce unghii false are. Tre sa fi tare nesimtita sa mai ceara si sporuri"
Presedintele de sedinta, se ridica sobru si zice: Sunt nesimtiti, vor sa ia bani nemunciti. Sa ii impuscam.
Unu mai tanar il tempereaza : Suntem in anul 2007 . Nu se poate. Propun sa le respingem actiunile. Ce probe, ce sustineri. Va dau un model de minuta ?(Prietenii stiu de ce) .
Se supune la vot. Sincer nu stiu daca sa zic ca a fost unanimitate. Poate ca sunt optimist. Cert e ca decizia a fost luata.
Se iasa din sedinta. Judecatorii sunt mai linistiti. Se citeste in ochii lor. Se aseaza pe scaun in fata computerului deschid Cd-rom , aseaza tacticos cafeaua si se uita tamp la ecran. Cum a zis Mimi ca se face?
Auzi draga, tu ai invatat sa salvezi pe stick?
Eu zic ca aici tre sa intervenim noi. Noi contribuabilii. Sa dam fiecare un leu doi sa modernizam toalete publice din instante. Da alea de pe hol.
Alea publice. Sa bagam in ele magistratii ca cei din sedinta de mai sus sa delibereze acolo, si apoi sa si pronunte sentinta. Ca e loc public si nu ar fi lovita de nulitate. Si dupa ce pronunta sentinta, sa se arunce in vasul respectiv si sa nu isi mai faca griji.
Sunt destui care se vor repezi sa traga apa.
Reforma in justitie.
pt. mine este inimaginabil sa se pune in felul acela problema de catre magistrati. ce oameni !
in alta ordine de idei e buna initiativa cu toaletele.
ex: la Buftea "baia" e afara din instanta intr-o casemata cu o toaleta in stil vechi ... fara apa. pe jos e tot timpul baltoaca. nu mai vb. de miros. iar inainte nu mergea apa nici la amarata aia de chiuveta imputita. iesiai de acolo si nu stiai unde sa te speli.
in alta ordine de idei e buna initiativa cu toaletele.
ex: la Buftea "baia" e afara din instanta intr-o casemata cu o toaleta in stil vechi ... fara apa. pe jos e tot timpul baltoaca. nu mai vb. de miros. iar inainte nu mergea apa nici la amarata aia de chiuveta imputita. iesiai de acolo si nu stiai unde sa te speli.