CEC CU PROBLEME

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
zoltancsiki

CEC CU PROBLEME

Post by zoltancsiki » 31 Oct 2007, 12:04

dragi colegi,

Iata situatia: un nene emite un CEC pentru incasarea unei sume de bani. la scadenta, banca ne informeaza ca nenea nu are nici un leu in cont, ba mai mult este in "interdictie bancara" si ca totul sa fie OK, ne informeaza ca tipul respectiv de imprimat CEC este demult scos din folosinta de catre banca emitenta.
Acum, intrebarea este, dat fiind ca banca a retras imprimatul, eu mai pot solicita executarea silita in baza cecului? eu cred ca da, pt ca emitentul a avut intentia de a emite un CEC, indiferent daca imprimatul este sau nu in folosinta...sau am o parere "stratosferica?"Ati mai intalnit astfel de jmecherii?

Cu respecte...

PS
daca subiectul a mai fost la ordinea zilei va rog sa ma indrumati catre postul respectiv

liviu70

Post by liviu70 » 31 Oct 2007, 12:45

daca suntem asa de colegi iti spun ca formularul respectiv nu cred ca are putere de titlu executoriu,nu se incadreaza nici la infractiuni de fals (consecinte juridice -nu), cel mult la inselaciune .

zoltancsiki

Post by zoltancsiki » 31 Oct 2007, 17:47

Liviu 70, sper ca nu te-am jignit cu formula de adresare...in rest probabil ca ai dreptate, insa nu inteleg de ce. este undeva definit cecul ca fiind un imprimat emis de o institutie bancara....si daca omu nu stia, ipotetic, ca imprimatele sunt retrase, si el a completat "cu buna credinta" documentul...inca nu am gasit practica sa ma pot lamuri

Cu multumiri pentru sfat....

kinga

Post by kinga » 31 Oct 2007, 19:57

Zoltan...
pe CEC scrie doar... lipsa disponibil in cont... figureaza in CIP...
nimic mai mult..... :razz: :razz:

zoltancsiki

Post by zoltancsiki » 01 Nov 2007, 09:10

Asa ar fi fost normal, insa tot banca a scris pe cec cu litere de tipar ca formularul a fost retras din circulatie. Asa fiind, este sau nu un cec valabil emis? :-(

Post Reply