Urgent

Familiei
Post Reply
allynna

Urgent

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:22

Va rog, daca puteti da un raspuns la urm. problema.
O prietena m-a intrebat daca poate institui prin testament tutela asupra copilului ei.Ea trebuie sa nasca in urmatoarea perioada si vrea, ca in caz ca i se intampla ceva la nastere, copilul sa ramana la mama sa(deci bunica copilului). Deci nu tatalui.Mentionez ca ei nu sunt casatoriti.
Este posibil asa ceva?sau doar autoritatea tutelara poate incredinta copilul(eu asa stiam).
Cum s-ar putea proceda ca , in caz de deces al mamei la nastere,copilul sa ramana la bunica , si nu la tata?
Multumesc mult pt raspunsuri.

chihiro

Post by chihiro » 20 Sep 2007, 09:32

Nu merge chiar asa. Daca o sa i se intample ei ceva cat e copilul minor (Doamne fereste, e un pic cam macabru..), bunica pur si simplu poate sa solicite in instanta sa-i fie incredintat ei copilul. Cu toate ca n-ai precizat daca prietena ta este casatorita cu tatal copilului; daca raspunsul este da, atunci automat o sa exercite el drepturile parintesti dupa...nefericitul eveniment. Daca parintii sunt despartiti iar copilul i este incredintat mamei, va avea loc o reincredintare prin instanta, fie tatalui, fie bunicii, daca bunica va putea demonstra ca este in intresul copilului ca acesta sa fie crescut de catre ea. Vointa mamei, exprimata prin testament, nu este argumentul suprem; instanta trebuie sa examineze ce solutie este in interesul copilului.
Autoritatea tutelara numeste tutore, intr-adevar, numai daca copilul respectiv este lipsit de orice reprezentant legal (vezi art. 113 din C Fam), ceea ce nu cred ca s-ar aplica in speta....

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2007, 10:01

nu poti institui tutela prin testament insa poti foarte bine sa impiedici tatal natural sa recunoasca copilul.
Sigur ca asta inseamna ca acest copil va avea liniuta la numele tatalui insa nici nu-i va ramane acestuia.
Eu insa as sfatui mama sa se duca sa se plimbe in aer liber si sa se distreze cat poate asa ca sa iasa din depresia pre/natala in care imi pare ca se afla si sa nu se mai gandeasca ca moare la nastere.
By the way, s-au inventat medicii si cezariana. daca-i esti prietena scoate-o in lume si acorda-i sprijin moral.

allynna

Post by allynna » 07 Oct 2007, 13:14

Multumesc f. mult pt. sfaturi. :floare:

elladomi

Post by elladomi » 09 Oct 2007, 14:02

cel mai simplu dar lipsit de moralitate . La nastere mama declara pe tatal copilului ca necunoscut. :oops:

ararin

Post by ararin » 12 Oct 2007, 20:40

attorneyatlaw, te rog detaliaza cum poti sa-l impiedici pe tata sa recunoasca copilul???
Eu am o situatie similara (cei doi nu sunt casatoriti) si m-ar ajuta f mult sa fie o liniuta la numele tatalui, dar el nu ar accepta asta de bunavoie.

Franceska29

Post by Franceska29 » 12 Oct 2007, 21:31

elladomi, ce te faci cand concubinul, sotul sau ce-o fi el, cere proba ADN?

Post Reply