NUMELE PERSOANEI

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
carismatica

NUMELE PERSOANEI

Post by carismatica » 10 Oct 2007, 14:09

Va salut!

Am doua probleme de rezolvat referitoare la nume.

1. Intr-o cauza pe Legea nr. 10/2001 am invocat lipsa calitatii procesuale active, intrucat numele proprietarului tabular este Pavel iar a mostenitorului, asa cum rezlta din actele de stare civila este Pavelescu. Se aduce in probatiune un act notarial prin care in anul 1948 doi prieteni ai lui Pavelescu declara ca il cunosc si ca stiu sigur ca el este fiul lui Pavel. Ce parere aveti? are actul notarial valoare juridica tinand cont ca si la acea vreme existau acte normative cu caracter special care reglementau situatiile in care putea fi schimbat numele persoanei, precum si modul in care se indreptau erorile din actele de stare civila(daca este vorba de asa ceva).

2. O persoana a divortat si prin sentinta de divort a fost obligata sa-si reia numele avut anterior casatoriei.
Totusi, au trecut mai bine de 4 ani de atunci si poarta in continuare numele purtat inainte de divort. Ba mai mult nici nu se gandeste sa il schimbe. Acuma are si un act de identitate nou, tot cu numele vechi. pentru ca nu i s-a cerut sentinta de divort. Cata vreme poate continua sa afiseze numele vechi ?
Se poate schimba numele pe cale administrativa in acest caz? Adica sa poarte acelasi nume ca si inainte de divort, ca urmare a schimbarii lui pe cale administrativa.

Sper sa aiba cineva macar o parere. Merci anticipat!

Post Reply