examenul viitor de magistratura

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
danipreda

examenul viitor de magistratura

Post by danipreda » 01 Apr 2004, 15:03

Ma pregatesc pentru a incerca si eu in toamna la magistratura, insa nu am nici o bibliografie, nici din februarie si nici mai veche. Ma poate sfatui cineva unde pot gasi ceva sau daca nu, ceva subiecte ce s-au dat unde pot gasi? Cei care ati mai incercat, la ce vi s-a parut mai greu la proceduri? Multumesc pentru raspuns!

Panait

Post by Panait » 02 Apr 2004, 08:14

procedurile sunt cele mai naspa. Trebuie sa le acorzi mare atentie

lus

Post by lus » 02 Apr 2004, 08:44

Stie cineva daca va mai fi un examen pentru judecatori in mai ?
Eu am fost in noiembrie si nu am facut mare brinza cu nota 4 si ceva. Oricum nu am apucat nici sa termin de scris. Au fost mai multe subiecte ca in februarie si daca gindeai prea mult nu terminai. Cind am vazut subiectele din februarie m-am cam ofticat. Daca invatam in continuare aveam poate o sansa.

fira

Post by fira » 02 Apr 2004, 14:47

nu inteleg treaba asta cu "nu am terminat de scris". Am auzit pe foarte multi si nu-mi dau seama *ce puii mei* ai de scris astfel incit sa nu-ti ajunga 3 ore? Baremul e foarte strict si daca stii carte in alea 3 ore ai timp sa tragi si un pui de somn :)

Cit despre partea cu ginditul..cum adica n-ai timp sa te gindesti? La ce sa te gindesti? Eventual la spete, sa pui putin rotitzele in functiune dar in rest ? Daca stii, bine, daca nu stii, te gindesti degeaba oricit timp ai avea.

Vorba aia, noi muncim nu gindim

p.s. in facultate la examene erau foarte multi care pareau ca se gindesc in timpul examenului :D. stii, mimica aia ingindurata cu pixu-n gura si fruntea incruntata. thatns a bad sign

piorel

Post by piorel » 04 Apr 2004, 02:15

mda... asa e. trebuie sa scrii in continuu, fara sa te opresti. Treaba cu ganditul e cam aiurea.... eu de pilda, la orice examne imi fac o ciorna ceva, dupa care incep sa scriu, dar noah... poate ca nici nu o sa am chinui sa dau la inm daca lucrurile merg cum trebuie. :D

Danielle

Post by Danielle » 05 Apr 2004, 11:23

Fira, draga mea , ai dreptate . In cazul tau un lucru este cert, tu doar scrii......Cat despre "un pui de somn " ar fi cazul sa te culci , poate te trezesti mai inspirata si mai .......realista.

simmy

Post by simmy » 05 Apr 2004, 13:20

Intr-adevar examenul e greu ca modalitate de examinare... Apoi ce e usor pe lumea asta ....
Cred ca s-au saturat si ne-am saturat cu totii de greselile ce se tot fac in practica ....
Mintea trebuie sa mearga repede ... de aia sunt trei ore ... ca nu ai timp in instanta sa cauti in carti ... ganiti-va numai la diversitatea dosarelor dintr-o zi .... or fi ele doar penal sau civil ... sau comercial ....
Iti invoca un jurist sau un avocat un art. si tu sa nu stii sa-i raspunzi ... e rusinos, nu credeti?
Mi s-a intamplat sa invoc un art. si el sa nu existe ... (uitasem nr. ) si a mers...
Stiti cu totii treaba asta , cei care puneti concluzii, nu?
si acun la invatat ca nu vrem sa fim judecatori pusi in situatii ridicole

lus

Post by lus » 06 Apr 2004, 13:30

Spetele facute fara sa gindesti ies din discutie. Daca stai acasa jumatate de an si inveti probabil ca nu gindesti cind scrii subiectele la teorie. Dar dupa trei saptamini de invatat nu cred ca iti curg din memorie frazele ca la carte. Daca cineva imi spune ca in instanta cind merge el sau ceilalti avocati, juristi sau judecatori vorbesc sau fac lucrarile ca la carte atunci ii recomand sa mearga mai des. Una este sa fie corect si alta este cum se puncteaza la examen litera cartii.

fira

Post by fira » 06 Apr 2004, 17:25

Danielle wrote:Fira, draga mea , ai dreptate . In cazul tau un lucru este cert, tu doar scrii......Cat despre "un pui de somn " ar fi cazul sa te culci , poate te trezesti mai inspirata si mai .......realista.
draga danielle stii cine are certitudini nu? mai ales cind nu prea sint premise de la care sa pleci.
se pare ca "judecata" pe care mi-ai facut-o este bazata majoritar pe apartenenta mea la un anume sex. Intr-adevar draga danielle, daca as fi apartinut sexului la care faci tu referire m-as fi simtit jignit, dar asa a fost chiar amuzant.

Esti femeie nu ? 8O

Post Reply