Angajament de plata-suport pentru poprire

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
merishor

Post by merishor » 13 Sep 2007, 14:00

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am primit din partea unei cooperative de credit cererea de a face poprire pe salariul unui angajat ce a semnat un Angajament de plata in calitate de girant pentru creditul altcuiva, debitor ce nu si-a platit ratele la timp. In momentul in care s-au incheiat actele de credit, societatea mea a eliberat o Adeverinta de venit angajatului -girant,prin care se mai obliga ca in momentul in care va fi solicitata , la simpla cerere, sa ii faca retinerea salariatului.
Intrebarea mea este: Am obligatia de a face aceasta retinere, fara interventia unui executor judecatoresc si investirea cu formula executorie a acestui document (Angajamentul de plata dat Cooperativei de credit)?
Multumesc :)

ANCA

Post by ANCA » 14 Sep 2007, 07:24

poprirea o poate solicita societatea decredit fie prin executor propriu fie prin executor judecatoresc..

aadynna

Re: Angajament de plata-suport pentru poprire

Post by aadynna » 14 Sep 2007, 11:38

ar trebui sa primesti de la executorul bancar o adresa de infiintare a popririi, iar in termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, esti obligat sa consemnezi suma de bani si sa trimiti dovada executorului.
in afara angajamentului de plata, in general girantul semneaza si un contract de fidejusiune , dar si contractul de credit (care este titlu executoriu, deci nu mai trebuie investit)

merishor

Post by merishor » 14 Sep 2007, 12:56

da,corect,contractele de credit sunt titluri executorii.Insa eu am primit de la societatea creditoare ca documente un Angajament de plata sub semnatura privata semnat de angajatul meu la ei si Adeverinta de venit eliberata de societatea mea.Iar adresa insotitoare de la cooperativa de credit era semnata de conducerea societatii, in nici un caz nu reprezenta o somatie de la executor.

ANCA

Post by ANCA » 14 Sep 2007, 13:01

ca sa fii sigur cere mai multe lamuriri .. si anume sa iti fie indicat titlul executoriu , temeiul legal de infiintare a popririi , calitatea celui care solicita poprirea.. motivezi prin referire la cine poate solicita popriri si in ce temei conform legislatiei in vigoare..

Post Reply