Cum o denumesc?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
raduvalenaru

Cum o denumesc?

Post by raduvalenaru » 11 Sep 2007, 19:49

Va rog daca imi poate spune cineva cum sa procedez:
La termenul anterior paratul a depus Intampinare la cererea mea de chemare in judecata.
Am de facut niste comentarii pe marginea acestei Intampinari si, tinand cont de cele sustinute de parat prin Intampinare, de propus si alte probe dacat cele pe care le-am solicitat prin cererea de chemare in judecata.
Cum denumesc aceaste comentarii ale mele pe marginea Intampinarii?
Cum fac cu noile probe pe care vreu sa le propun tinand cont ca la Intampinare paratul a anexat niste inscrisuri pe care eu le consider false!
Va multumesc.

draudiu

Re: Cum o denumesc?

Post by draudiu » 11 Sep 2007, 20:17

raduvalenaru wrote:Va rog daca imi poate spune cineva cum sa procedez:
La termenul anterior paratul a depus Intampinare la cererea mea de chemare in judecata.
Am de facut niste comentarii pe marginea acestei Intampinari si, tinand cont de cele sustinute de parat prin Intampinare, de propus si alte probe dacat cele pe care le-am solicitat prin cererea de chemare in judecata.
Cum denumesc aceaste comentarii ale mele pe marginea Intampinarii?
Cum fac cu noile probe pe care vreu sa le propun tinand cont ca la Intampinare paratul a anexat niste inscrisuri pe care eu le consider false!
Va multumesc.
la prima zi de infatisare poti sa ceri sa ti se admita completarea sau intergirea cererii precum si propunerea de noi probe.
dupa, judecatorul da termen paratului sa ia act de cererea ta in forma noua si sa se apere.

daca a trecut prima zi de infatisare mai poti propune probe numai in conditiile art.138 Cpr.civ., adica atunci cand:
1. cand nevoia dovezii ar reiesi din dezbateri si partea nu o putea prevedea;
2. cand administrarea dovezii nu pricinuieste amanarea judecatii;
3. cand dovada nu a fost ceruta in conditiile legii, din pricina nestiintei sau lipsei de pregatire a partii, care nu a fost asistata sau reprezentata de avocat.

"ART. 132 c.pr.civ.
(1) La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii."

In plus, daca ceea ce a depus paratul e o cerere reconventionala, poti cere termen pentru a depune intampinare, dar la prima zi de infatisare.
altfel esti decazut si poti sa mai propui probe doar in conditiile art. 138.

"ART 132 c.pr.civ.
....
(3) Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare."

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 11 Sep 2007, 20:24

Multumesc.
Trebuie sa inteleg ca, desi Intaminarea a fost depusa abia la al 2 lea termen de judecata, eu pana la urmatorul termen, urmare a Intampinarii depuse de catre parat, pot face o Cerere de completare sau de modificare pe marginea acestei Intampinari?
Sau pur si simplu scriu Precizari scrise pe marginea Intampinarii, cerand si administrarea altor mijloace de proba?
Nu paratul nu a depus cerere reconventionala ci doar o Intampinare.

axion

Post by axion » 12 Sep 2007, 00:10

Solicita probe fara a face legatura cu intampinarea, iar raspunsul la intampinare pastreaza-l pentru concluziile pe fond.

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 12 Sep 2007, 02:34

Dar daca in legatura cu Intampinarea depusa de parat trebuie neaparat sa ridic niste exceptii, cum procedez? Fac Precizari scrise pe marginea Intampinarii in cuprinsul carora ridic si aceasta exceptie si propun si probe?
M-ar ajuta foarte mult un sfat avizat!
Nu prea mai am timp.
Multumesc.

serafim

Post by serafim » 12 Sep 2007, 02:40

o intitulezi "Raspuns la intampinare" si iti aduci completarile necesare Bafta !

Post Reply