Indraznesc sa va scriu in incercarea mea de a va aduce la cunostinta problema juridica cu care ma confrunt impreuna cu tatal meu .
Am sa va descriu cat mai succint problema si sper sa ma puteti ajuta pentru ca nu stiu de unde sa incep si unde sa termin cu rezolvarea acestei probleme .
Problema este de fapt una legata de o mostenire a tatalui meu dupa cum urmeaza : bunicii mei (parintii tatalui meu) au locuit in berceni pana cand comunistii i-au demolat oferindu-le locuinta (apartament 2 camere) nu departe de locul in care au avut casa .
Dupa revolutie stiu ca exista legea 10 / 2001 prin care putem reintra in posesia terenului pe care a fost o data casa parinteasca a tatalui meu si a fratelui acestuia .
Dupa decesul bunicii nu s-a efectuat o succesiune pentru impartirea bunurilor ramase iar in acest moment fratele tatalul meu locuieste la bunicul meu si ii acorda sprijin la batranete fara a exista intre acesta si tatal meu un acord prin care tata renunta la apartament sau la orice alt bun care i s-ar putea cuveni in urma mostenirii parintilor lui .
Fratele tatalui meu refuza sa colaboreze cu noi in orice problema legata de terenul la care avem pretentia in urma mostenirii tatalui meu din partea mamei ( adica am convenit verbal ca fratele tatalui v-a locui in apartamentul de 2 camere si dupa decesul acestuia ii va ramane lui, iar terenul pe care au avut casa parinteasca sa ii revina tatalui meu ).
Am mers acum cateva luni la apartamentul buniculi care are varsta de 90 ani pentru a discuta in ce mod putem intra in posesia acelui teren si unchiul si bunicul fiind la acel moment de acord cu incheierea documentelor necesare legal.
Dupa cateva zile in urma unor discutii aprinse am ajuns sa nu mai putem face nimic pentru ca fratele tatalui spune ca are act de vanzare cumparare pe apartament si ca nu da nici o semnatura pentru acel teren.
Istoricul terenului in documente :
In anul 1956 luna 09 ziua 11 s-a incheiat o chitanta intre vanzator(bunicul meu) si cumparator cu martori pentru cumpararea unui teren la acea vreme construibil.
Prin aceasta chitanta a fost achitat un avans de 230 mii lei, ramanand ca in decurs de 2 luni sa se achite si restul sumei de 2500 lei respectiv in luna noiembrie 1956. In documentele ce se afla in posesia mea am gasit o dovada de luare in evidenta spatiu locativ din 05.02.1964 pe numele bunicului meu - fapt care certifica paptul ca la acea vreme intrase deja in posesia terenului .
In momentul de fata nu posed titlu de proprietate deoarece la vremea respectiva nu se faceau si doresc ca prin legea 10/2001 sa obtinem acest titlu de proprietate.
Precizez deasemenea ca am la Primaria Capitalei inregistrata o cerere sub numarul 2576/12.02.2002 in care solicitam restituirea terenului in baza legii 10/2001 a terenului .
Intrebari in prima instanta :
Credeti ca fratele tatalui poate impiedica succesiune pe care dorim sa o facem acum chiar daca a trecut mult timp de la decesul bunicii (mamei lui) ?
Care sunt pasii de urmat pentru a intra in posesia terenului ?
Credeti ca exista o cale prin care putem lua semnatura de la bunic fara a mai fi nevoie de scandal ?
Ne poate reprezenta un avocat intr-o confruntare cu bunicul si fratele tatalui?
Este vreo problema faptul ca nu am facut succesiune dupa bunica pana acum ?
Daca a vandut bunicul apartamentul fratelui tatalui meu ce putem face ?
Problema este urgenta deoarece bunicul nu este bine din punct de vedere al sanatatii si dorim sa intram in posesia terenului cat mai repede cu putinta .
De aceea speram sa ne ajutati sa reconciliem relatia cu fratele tatalui si sa rezolvam amiabil problema .
Va multumesc pentru rabdare si sper din suflet ca ma veti putea ajuta .
Astept raspunsul dumneavoastra
Cu respect
Roman Ana-Maria
mostenire- succesiune- ce ma fac ?!Ajutor!!!
Re: mostenire- succesiune- ce ma fac ?!Ajutor!!!
cine a facut cererea de retrocedara pe L 10?
cine a semnat-o?
tatal tau, fratele, bunicul, toti?
daca a facut-o doar tatal tau, doar el este indreptatit sa primeasca terenul.
in ceea ce priveste renuntarea la mostenire inainte ca bunicul sa moara, ea nu este posibila.
deci orice sematura iti da fratele acum este nula.
dupa moartea bunicului o astfel de semnatura ar fi valabila.
cine a semnat-o?
tatal tau, fratele, bunicul, toti?
daca a facut-o doar tatal tau, doar el este indreptatit sa primeasca terenul.
in ceea ce priveste renuntarea la mostenire inainte ca bunicul sa moara, ea nu este posibila.
deci orice sematura iti da fratele acum este nula.
dupa moartea bunicului o astfel de semnatura ar fi valabila.