cererea de probatiune

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
Temis

cererea de probatiune

Post by Temis » 27 Aug 2007, 11:56

Buna ziua,
Am primit o citatie intr-un dosar si imi este comunicat pe langa data procesului, si sa raspund la un interogatoriu ( pe care eu nu l-am gasit in dosarul institutiei) si sa mai raspund la pct.3 lit.a, b,c si d din cererea de probatiune.
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta cauza. Cum sa procedez si de unde iau cererea de probatiune. Sunt stagiara in acest domeniu. Va multumesc.

nicolla

Re: cererea de probatiune

Post by nicolla » 27 Aug 2007, 12:18

Temis wrote:Buna ziua,
Am primit o citatie intr-un dosar si imi este comunicat pe langa data procesului, si sa raspund la un interogatoriu ( pe care eu nu l-am gasit in dosarul institutiei) si sa mai raspund la pct.3 lit.a, b,c si d din cererea de probatiune.
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in legatura cu aceasta cauza. Cum sa procedez si de unde iau cererea de probatiune. Sunt stagiara in acest domeniu. Va multumesc.
Daca partea ta este persoana fizica si nu juridica, inseamna ca aceasta trebuie sa se prezinte in instanta pt a raspunde la interogatoriu; daca ar fi fost pers juridica, ar fi trebuit sa-ti comunice interogatoriul pt a se raspunde.

Referitor la cealalalta nelamurire a ta, nu o inteleg nici eu :grin:
Asa numita "cerere de probatiune" cred ca este cererea de chemare in judecata/intampinare/reconv. etc. prin care omun a cerut probe in favoarea sa.
La termen, soliciti instantei sa-ti comunice acea cerere pentru a putea lua act de ea si, astfel, sa-ti pregatesti apararea....

Temis

Post by Temis » 27 Aug 2007, 12:27

nicolla wrote:
Temis wrote:Buna ziua,
Daca partea ta este persoana fizica si nu juridica, inseamna ca aceasta trebuie sa se prezinte in instanta pt a raspunde la interogatoriu; daca ar fi fost pers juridica, ar fi trebuit sa-ti comunice interogatoriul pt a se raspunde.

Referitor la cealalalta nelamurire a ta, nu o inteleg nici eu :grin:
Asa numita "cerere de probatiune" cred ca este cererea de chemare in judecata/intampinare/reconv. etc. prin care omun a cerut probe in favoarea sa.
La termen, soliciti instantei sa-ti comunice acea cerere pentru a putea lua act de ea si, astfel, sa-ti pregatesti apararea....
Multumesc Nicolla mult de tot.
Eu , ca institutie publica, sunt in calitate de parat in acest proces. Nu ma aflu in posesia interogatoriului. In consecinta pot sa cer un termen de amanare pentru a-mi fi inmanat aceta, nu?
Cu privire la aceasta cerere nici eu nu inteleg ce vrea. La dosar este depusa intampinare. Probabil ca se refera la probele pe care le cere reclamanta in interogatoriu?
Nu stiu ce sa mai fac si procesul este saptamana viitoare la Alba Iulia

nicolla

Post by nicolla » 27 Aug 2007, 13:10

"@Eu , ca institutie publica, sunt in calitate de parat in acest proces. Nu ma aflu in posesia interogatoriului. In consecinta pot sa cer un termen de amanare pentru a-mi fi inmanat aceta, nu?
Cu privire la aceasta cerere nici eu nu inteleg ce vrea. La dosar este depusa intampinare. Probabil ca se refera la probele pe care le cere reclamanta in interogatoriu?
Nu stiu ce sa mai fac si procesul este saptamana viitoare la Alba Iulia

So:
Esti institutie publica - trebuia sa ti se comunice interogatoriul. Nu s-a facut asta - ceri l atermenul urmator sa ti-l comunice.

Daca nici intampinarea nu ti s-a comunicat, ceri sa ti se comunice - la acelasi termen.
E dreptul tau sa ai cunostinta de inscrisurile depuse la dosar.

jojo

Post by jojo » 27 Aug 2007, 19:22

Temis wrote:Eu , ca institutie publica, sunt in calitate de parat in acest proces. . La dosar este depusa intampinare. Probabil ca se refera la probele pe care le cere reclamanta in interogatoriu?
io tot citesc si citesc din nou...sa ma iertati dar nu inteleg si atunci intreb
reclamanta a depus intampinare la propria cerere de chemare in judecata 8O ori nu cumva este interogatoriul formulat si necomunicat intimatei sau vreo precizare de actiune? si daca stii ca exista "intampinare" de ce nu stii si ce sta scris acolo?

nicolla

Post by nicolla » 27 Aug 2007, 19:50

Hai, mai.... a zis ca-i incepatoare, si, colac peste pupaza, a mai inceput si la o institutie publica.... :(
Cu siguranta era o precizare de actiune sau vreun tert intervenient...
Isi revine ea :grin:

jojo

Post by jojo » 27 Aug 2007, 20:02

nicolla wrote:Hai, mai.... a zis ca-i incepatoare,
Isi revine ea :grin:
io vin nicolla, insa ea, in caz ca n-are talent pe moment sa iasa fara sechele din propria cauza, ar trebui sa isi revina iute si degraba, cel tarziu pana saptamana viitoare si asta indiferent unde-i incepatoare

nicolla

Post by nicolla » 27 Aug 2007, 21:27

Cu siguranta, cateva ture prin instanta, daca da de un adversar pe masura si de un jude cu minte, o vor face sa fie mai temeinica :razz:

Temis

Post by Temis » 28 Aug 2007, 13:46

nicolla wrote:Cu siguranta, cateva ture prin instanta, daca da de un adversar pe masura si de un jude cu minte, o vor face sa fie mai temeinica :razz:
Buna ziua,
Va multumesc pentru sprijinul acordat. De penibil imi este intotdeauna teama. Ceea ce nici eu nu am stiut este urmatorul aspect:
- institutia la care am aterizat nu a avut jurist din luna iunie - acest motiv este nerelevant pentru instanta ;
- dosarul, cu prezenta cauza (care se afla la sediul institutiei), este incomplet - ultimul termen de judecata fiind pe 08.06.2007 cf. citatie ;
- la data de 19.06.2007 - Curtea de Apel trimite toate inscrisurile - interogatoriu, cerere de probatiune - exita dovada primirii documentelor de catre institutie la dosarul cauzei aflat pe rolul curtii;
- am intrat in legatura cu grefiera sefa de la Curtea de Apel Alba Iulia si aflu ca la termenul din data de 06.07.2007 nu s-a prezentat nimeni din partea institutiei si ca documentele au fost trimise si primite de catre noi;
- iar in toata institutia asta NU STIE NIMENI DE NICI UN DOCUMENT - desi apare in registrul de intari/iesiri al "minunatei " institutrii.

In concluzie, avand in vedere cele de mai sus nu-mi ramane decat sa ma rog la Doamne-Doamne ca sa gasesc un complet de judecata mai putin vigilet si sa-mi acorde un termen de amanare pt a intra in posesia multor documente lipsa din dosar.
Va multumesc pentru rabdarea de a citi acest scenariu.
Sunt deschisa la sfaturi !!!

mariusms

Post by mariusms » 28 Aug 2007, 13:58

Temis wrote: Sunt deschisa la sfaturi !!!
Sfat: iepurele care isi cunoaste interesul, nu crede niciodata ca lupul este satul.
Deci, trebuie te duci la instanta si-ti faci copii de pe inscrisuri. Asta pentru linistea ta, care, crede-ma, conteaza.

Temis

Post by Temis » 28 Aug 2007, 14:03

mariusms wrote:
Temis wrote: Sunt deschisa la sfaturi !!!
Sfat: iepurele care isi cunoaste interesul, nu crede niciodata ca lupul este satul.
Deci, trebuie te duci la instanta si-ti faci copii de pe inscrisuri. Asta pentru linistea ta, care, crede-ma, conteaza.
Da asta am sa fac. Eu oricum merg la termenul din septembrie la instanta, problemea era sa nu ma fac de ras "din prima". Am sa vad ce fac si am sa va anunt pe toti.
Va multumesc ca existati. Un sfat este oricand binevenit indiferent de experienta acumulata.

mariusms

Post by mariusms » 28 Aug 2007, 14:09

Cu placere, ca exist/am. :grin:
Stiu prin ce treci. Esti o tanara jurista, stresata si speriata si orice sfat te ajuta. Poti intra si pe fondul problemei. Sunt multi cu experienta care te pot ajuta.
Unii mai agreabili, altii mai intepati, dar tu prinzi ceea ce te intereseaza. :razz: :cafea:

Post Reply