Promulgata prin decret nr:7 33/19/07/2007; devine legea nr. 262/19.07.2007
http://webapp.senat.ro/pdf/07L203FP.pdf
Modificari la legea 554/2004
Am si eu o nelamurire referitor la aceste modificari. Reprezint o asociatie care, pana acum, a atacat de multe ori in instanta acte administrative ce incalcau un interes public. Conform noilor modificari, respectiv art. 8, al.1 ind 1 ar reiesi ca o pesoana juridica de drept privat nu mai poate invoca interesul public decat subsidiar.
art.8 "(1^1) Persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat pot formula capete de cerere prin care invoca apararea unui interes legitim public numai in subsidiar, in masura in care vatamarea interesului legitim public decurge logic din incalcarea dreptului subiectiv sau a interesului legitim privat".
Cu alte cuvinte, asociatia mea nu mai poate cere anularea unui act administrativ decat daca ar sprijini o persoana fizica sau ar invoca mai intai incalcarea unui drept sau interes privat.
Ce parere aveti?
art.8 "(1^1) Persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat pot formula capete de cerere prin care invoca apararea unui interes legitim public numai in subsidiar, in masura in care vatamarea interesului legitim public decurge logic din incalcarea dreptului subiectiv sau a interesului legitim privat".
Cu alte cuvinte, asociatia mea nu mai poate cere anularea unui act administrativ decat daca ar sprijini o persoana fizica sau ar invoca mai intai incalcarea unui drept sau interes privat.
Ce parere aveti?