Vreau sa va cer un sfat:
Am avut un chirias care timp de 14 luni nu si-a platit chiria, dar nici nu a vrut sa paraseasca apartamentul. L-am dat in judecata si am obtinut evacuarea lui cu punerea bunurilor lui din apartament sub sechestru. Acum tot ce este in apartament este sigilat si evaluat si valoarea bunurilor ar cam acoperi valoarea chiriei pe 14 luni, dar nu am nici o baza legala pentru a mi le insusi.
L-am actionat din nou in judecata bazandu-ma pe OG 5 si am cerut recuperarea datoriei (chiria) si cheltuielile cu executarea, dar la judecatorie am pierdut.
Ce pot face in continuare? Sa declar recurs la procesul de la Judecatorie(inca nu am primit sentinta acasa) sau sa incep un nou proces?
Va multumesc anticipat,
Anuta
executare chirias
Potrivit OG 5/2001 ordonanta de respingere a somatiei de plata este irevocabila(art.7). Asa ca va trebui sa o iei de la capat pe dreptul comun cu o actiune in pretentii fundamentata pe nerespectarea obligatiei contractuale de plata a chiriei.
Dupa obtinerea titlului executoriu vei putea cere executarea silita asupra bunurilor pe care le-ai sechestrat (sper sa vorbim despre un sechestru asiguratoriu in conditiile codului de procedura civila) prin intermediul unui executor judecatoresc.
succes
Dupa obtinerea titlului executoriu vei putea cere executarea silita asupra bunurilor pe care le-ai sechestrat (sper sa vorbim despre un sechestru asiguratoriu in conditiile codului de procedura civila) prin intermediul unui executor judecatoresc.
succes
Multumesc pt raspuns.
Este intr-adevar vorba de un sechestru asiguratoriu in conditiile codului de procedura civila, asa cum ati intuit Dvs.
Am incercat sa evit actiunea pe drept comun, pentru ca, din cate stiu, trebuie sa platesc un procent din suma solicitata. Dar acesti bani nu-i voi mai recupera niciodata, pt. ca fostul chirias este ne-solvabil.Asta inseamna sa mai dau niste bani, fara speranta sa-i mai recuperez. In aceste conditii, pot sa las lucrurile asa, si sa vand bunurile lui, care ar cam acoperi paguba, daca el nu mai incepe nici o actiune judecatoreasca?
Va multumesc din nou,
Anuta
Este intr-adevar vorba de un sechestru asiguratoriu in conditiile codului de procedura civila, asa cum ati intuit Dvs.
Am incercat sa evit actiunea pe drept comun, pentru ca, din cate stiu, trebuie sa platesc un procent din suma solicitata. Dar acesti bani nu-i voi mai recupera niciodata, pt. ca fostul chirias este ne-solvabil.Asta inseamna sa mai dau niste bani, fara speranta sa-i mai recuperez. In aceste conditii, pot sa las lucrurile asa, si sa vand bunurile lui, care ar cam acoperi paguba, daca el nu mai incepe nici o actiune judecatoreasca?
Va multumesc din nou,
Anuta