19.09.2013 | Ion ALEXANDRU
Amenda aplicata pentru aceasta fapta se ridica la 10.000 de lei, de 22 de ori mai mica decat indemnizatia lunara pe care fostul administrator judiciar o ridica, atunci cand detinea aceasta calitate, de la Hidroelectrica
Avocatul Remus Borza, amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cu 10.000 de lei
Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis sa-i aplice avocatului Remus Borza o amenda de 10.000 de lei. In calitate de fost administrator judiciar al Hidroelectrica, acesta a declarat public, la sfarsitul lunii iunie, ca a luat decizia indisponibilizarii unor salariate de la Hidroedlectrica, pentru ca: "sunt niste fatuci care fac copii pe banda rulanta". Decizia CNCD a fost luata cu unanimitate de voturi.

 

"Hodroelectrica este o societate de productie, nu de lauze, (…) de fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au dat de mai multi ani pe la Hidroelectrica. Plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri. Eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt in productie sau sa le dau afara pe fetele astea care nu au mai dat de 4 – 6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum, personal TESA, aceasta este declaratia fostului administrator special de la Hidroelectrica SA, prin care si-a justificat decizia de a indisponibiliza mai multe angajate aflate in concediu prenatal sau maternal.

Declaratia avocatului a scandalizat atat persoanele vizate de afirmatiile lui Borza, cat si opinia publica. Astfel, mai multe salariate aflate in vizorul lui Borza, au facut o plangere pentru discriminare la CNCD, dar au inaintat si doua scrisori de protest catre sotia presedintelui, Maria Basescu, si a premierului, Daciana Sarbu, prin care ii acuza pe Victor Ponta si Traian Basescu de complicitate tacita cu Remus Borza, atat timp cat ii permit acestuia sa faca astfel de afirmatii si sa ia astfel de masuri de a concedia femei aflate in concediu prenatal sau maternal, fara sa aiba nicio atitudine de dezaprobare.

Colegiul director al Consiliului pentru Combaterea Discriminarii a solutionat, ieri, sesizarea salariatelor concediate de la Hidroelectrica si a considerat ca afirmatiile facute de avocatul Remus Borza reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al femeilor. Amenda aplicata pentru aceasta fapta se ridica la 10.000 de lei, de 22 de ori mai mica decat indemnizatia lunara pe care fostul administrator judiciar o ridica, atunci cand detinea aceasta calitate, de la Hidroelectrica.

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/8465/avocatul-remus-borza-amendat-de-consiliul-national-pentru-combaterea-discriminar.html