27.06.2013 | Rodica BULIGA
In urma iesirii din insolventa, Remus Borza, avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat, va incasa un bonus de 2,2 milioane de euro
Hidroelectrica a iesit din insolventa. Avocatul Remus Borza: lichiditatea companiei a crescut de 20 de ori
Tribunalul Bucuresti a hotarat inchiderea procedurii de insolventa in cazul companiei Hidroelectrica. Instanta a luat aceasta decizie in baza articolului 32 din Legea insolventei (85/2006), insa ea nu are caracter definitiv, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Prin aceeasi decizie, luata ieri, Tribunalul Bucuresti respins mai multe cereri de opozitie facute de Andritz Viena si Andritz Elvetia.

 

Decizia Tribunalului Bucuresti a venit ca o confirmare, a declarat pentru un post de televiziune reprzentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza.

 

"Inca de ieri am convocat pentru astazi la ora 11 Consiliul de supraveghere care va prelua de la administratorul judiciar atributiile de management operativ impreuna cu noul directorat care speram sa fie numit intr-un timp cat mai scurt de catre Consiliul de supraveghere. Evolutia indicatorilor companiei ne da incredere ca aceasta procedura a insolventei si-a atins scopul”, a declarat Remus Borza.

 

"Daca in primele cinci luni ale anului trecut compania inregistra pierderi de 190 milioane de lei, in aceeasi perioada a acestui an Hidroelectrica a consemnat un profit record de 399 milioane de lei, cu 110 milioane de lei decat profitul consemnat in tot anul 2010, un an in care a fost consemnata o productie record de 19,8 TW”, a adaugat avocatul.

 

De asemenea, el a aratat ca lichiditatea companiei a crescut de 20 de ori iar la momentul deschiderii procedurii insolventei, in 20 iunie 2012, Hidroelectrica risca falimentul. 

Planul de reorganizare al Hidroelectrica a fost aprobat, recent, de Adunarea creditorilor dupa ce, in data de 5 iunie a acestui an, actionarii companiei au aprobat in Adunarea Generala procesul de restructurare a societatii. In cadrul acestui proces, compania va mai ramane cu sapte sucursale, din 13 cate detine in prezent, iar numarul de posturi urmeaza sa fie redus cu circa 300 la nivelul societatii. Economia estimata la fondul de salarii va fi de circa sase milioane euro/an, conform unui comunicat al societatii. In urma restructurarii, posturile de conducere vor fi reduse de la 52 la 34. 


In cadrul acestui proces de reorganizare, prin comasarea sucursalelor vor fi concediati circa 150 salariati ca urmare a reducerii posturilor prin aplatizarea structurilor organizatorice. Va scadea astfel numarul de personal TESA cu aproximativ 24% fata de data de 20 mai 2013, data la care a fost efectuat al doilea val de concedieri. 


Hidroelectrica a intrat in insolventa in data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012, iar administrator judiciar al companiei a fost desemnata firma Euro Insol. Termenul de iesire din insolventa a companiei a fost 26 iunie 2013. 

 

In urma iesirii din insolventa, Remus Borza, avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat, va incasa un bonus de 2,2 milioane de euro.

 

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/7825/hidroelectrica-a-iesit-din-insolventa-avocatul-remus-borza-lichiditatea-companie.html