25.06.2013 | Rodica BULIGA
Avocatul Catalin Baiculescu a decis sa se alature echipei Tuca Zbarcea si Asociatii, dupa ce din anul 2008 detinuse rolul de co-managing partner si apoi deputy managing partner al Musat si Asociatii
Avocatul Catalin Baiculescu, de la Musat si Asociatii la Tuca Zbarcea si Asociatii
Incepand cu data de 22 iunie, Catalin Baiculescu activeaza in cadrul Tuca Zbarcea si Asociatii, in calitate de avocat asociat, a anuntat firma de avocatura. Asta dupa ce, avocatul a dobandit cea mai mare vechime profesionala pe care un partener non-fondator a acumulat-o vreodata in cadrul Musat si Asociatii.

 

Catalin Baiculescu a decis sa se alature echipei Tuca Zbarcea si Asociatii dupa ce din anul 2008 detinuse rolul de co-managing partner si apoi deputy managing partner al Musat si Asociatii. El si-a inceput activitatea in anii de pionierat ai avocaturii de business din Romania, dobandind cea mai mare vechime profesionala pe care un partener non-fondator a acumulat-o vreodata in cadrul firmei de avocatura.

Potrivit reprezentantilor Tuca Zbarcea si Asociatii, cooptarea lui Catalin Baiculescu va contribui la consolidarea practicii firmei, cu precadere in domeniile fuziuni si achizitii, drept financiar-bancar si IT&C.

"Data fiind experienta profesionala pe care am impartasit-o timp de 7 ani, alegerea lui Catalin e una fireasca: el se alatura fostilor coechipieri, celor care acum 15-20 ani visau sa schimbe "fata” pietei de avocatura. Ne bucuram sa-l primim pe Catalin in randurile noastre – un profesionist impecabil, un avocat de mare tinuta, un castig enorm pentru firma noastra”, a declarat Florentin Tuca, managing partner Tuca Zbarcea si Asociatii.

Totodata, firma de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii a anuntat ca, dupa aproape trei ani in care echipa de conducere a inclus 20 de avocati asociati, largirea echipei de parteneri va continua anul acesta.

"Vom efectua mai multe promovari interne, minim 2 parteneri vor mai fi numiti in acest an. Am intrat intr-o noua faza de consolidare, in care concomitent cu intarirea anumitor practici, ne vom adapta continuu si vom valorifica oportunitatile de dezvoltare a business-ului lansand noi servicii si investind in oameni de calitate”, a sustinut Gabriel Zbarcea, managing partner Tuca Zbarcea si Asociatii.

Catalin Baiculescu detine o experienta profesionala de 15 ani, oferind consultanta juridica in legatura cu diverse proiecte de investitii (fuziuni, achizitii si privatizari, proiecte de tip "greenfield”), precum si in ceea ce priveste operatiunile din domeniul financiar-bancar si al asigurarilor (tranzactii financiare, finantari de proiecte si refinantari, restructurari, leasing etc).

In plus, el este specializat in domeniul IT&C, telecom si media, asigurand asistenta juridica unora dintre cei mai mari jucatori din industria de profil. Avocatul este si membru al Comisiei de Disciplina a Baroului Bucuresti.

"Cei 15 ani petrecuti la Musat si Asociatii m-au format ca avocat si mi-au adus multe provocari si satisfactii profesionale, cu suisurile si coborasurile inerente, la fel ca in orice alt tip de relatie de lunga durata. Pentru mine acum conteaza viitorul, proiectele profesionale pe care le voi derula alaturi de prietenii de la Tuca Zbarcea si Asociatii. Mi-am dorit o noua oportunitate in cariera si cred ca expertiza mea ca avocat si manager isi va gasi locul potrivit in cadrul Tuca Zbarcea si Asociatii. M-au convins trecutul comun, calibrul proiectelor si clientilor firmei, nu in ultimul rand calitatea oamenilor, profesionalismul si creativitatea cu care ei inteleg sa practice aceasta profesie”, a precizat Catalin Baiculescu.

Catalin Baiculescu a fost recomandat de publicatiile internationale de specialitate ca unul dintre cei mai buni avocati in domeniul fuziunilor, achizitiilor si privatizarilor, fiind clasat pe prima pozitie in directorul Chambers Europe si cotat drept "Leading Individual” de Legal 500.

Portofoliul Tuca Zbarcea si Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale.

Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank/Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, si Ericsson Telecommunications Romania.

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/7793/avocatul-catalin-baiculescu-de-la-musat-si-asociatii-la-tuca-zbarcea-si-asociati.html