14.06.2013 | Rodica BULIGA
Avocatul Remus Borza a declarat ca suma de 2,2 milionane de euro pe care o va incasa la iesirea din insolventa a Hidroelectrica reprezinta 0,27% din toti banii pe care i-a adus in companie
Avocatul Remus Borza va incasa 2,2 mil. euro la iesirea din insolventa a Hidroelectrica
Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a depus marti la Tribunalul Bucuresti planul de reorganizare a Hidroelectrica. Daca instanta il aproba, Remus Borza, avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat, va incasa un bonus de 2,2 milioane de euro.

 

"Am depus la tribunal planul de reorganizare, iar pentru 18 iunie am convocat adunarea generala a creditorilor. Daca judecatorul aproba planul, in 26 iunie compania iese din insolventa”, a declarat avocatul Remus Borza pentru Mediafax.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentiale incheiate cu "baietii destepti”. Daca, insa, Hidroelectrica va iesi din insolventa la sfarsitul lunii iunie, Borza ar urma sa incaseze un bonus de 2,2 milioane de euro.

"Banii astia ar insemna 0,27% din toti banii pe care i-am adus eu in companie”, a mai spus Borza.

Totodata, avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat a mentionat ca Hidroelectrica a inregistrat in primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei, iar pentru acest an compania a bugetat un profit brut de 434 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, afirma la sfarsitul lunii mai ca Hidroelectrica va iesi din insolventa la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui sa prioritizeze investitiile incepute. De asemenea, Nita a aratat ca Hidroelectrica isi va achita datoriile esalonat.

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/7712/avocatul-remus-borza-va-incasa-2-2-mil-euro-la-iesirea-din-insolventa-a-hidroele.html