» Barouri
27.04.2013 | Cristian DONCA
Avocatul Florin Ciutacu va sustine conferinte in mai multe tari europene, dar si de pe alte continente.
Avocatul Florin Ciutacu: "Noul Cod Civil ofera un cadru de dezvoltare de business fara a crea exclusivitati pe areale geografice"
Membru al mai multor organizatii nationale si internationale cu caracter academic, avocatul Florin Ciutacu din cadrul Baroului Maramures deruleaza o ampla campanie de popularizare a noului Cod Civil si a legislatiei din sfera economica. Scopul actiunilor sale este acela de a descrie cadrul juridic oferit de noua legislatie romaneasca pentru integrarea economica a tarii noastre in spatiul financiar european si mondial. In viziunea sa, Romania are o stabilitate legislativa ce creeaza premisele si cadrul general pentru dezvoltarea afacerilor in tara noastra.

In discutie se afla o serie de conferinte programate a se desfasura in tara si in strainatate, dezbateri axate pe doua teme principale: elemente practice legate de dispozitiile continute de noul Cod Civil si de noul Cod de Procedura Civila, respectiv, regimul juridic si oportunitati de a investi in Romania. Printre tarile in care avocatul Florin Ciutacu va sustine prelegeri in legatura cu cele doua subiecte ale conferintelor tematice se Numara Elvetia, Japonia, Italia, Belgia si China.

 Cea mai importanta conferinta de acest fel se va derula in a doua decada a lunii iulie la Shanghai, in China, unde avocatul Florin Ciutacu va milita pentru atragerea de investitori in Romania si perfectarea unor intelegeri intre mediile de afaceri din cele doua tari, precum si identificarea unor piete externe pentru desfacerea marfurilor pentru producatorii romani.

Actiunile economice, apreciate de catre autoritati, in Maramures

Demersul avocatului Ciutacu, membru al Baroului Bucuresti, este privit cu ochi buni de catre organismele publice si private din tara, printre care si cele din judetul Maramures.

Cu prilejul vizitei intreprinse in Maramures, avocatul Florin Ciutacu s-a aratat placut surprins de totala deschidere a autoritatilor locale si judetene fata de actiunile cu tenta economica ale acestuia. Insusi presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu (de profesie avocat-n.r.) si-a exprimat acordul pentru sustinerea demersurilor avocatului bucurestean.

 Noul Cod Civil  creeaza un cadrul general de dezvoltare a afacerilor in Romania

Florin Ciutacu combate opinia potrivit careia Romania nu ar avea un potential, ca ar avea acea miscare legislativa ce ar impiedica afacerile.

"Nu, Romania are o stabilitate legislativa. Noul Cod Civil si noul Cod de Procedura Civila sunt elemente care creeaza premise si un cadrul general de dezvoltare a afacerilor in Romania si de crestere a nivelului de trai al nostru, al tuturor. Oamenii de afaceri din strainatate vad in Romania un potential de afaceri, in mod principal datorita calitatii romanilor ce lucreaza aici si afara. Romania prezinta un interes major datorita pozitiei strategice si nivelului de calificare ridicata a oamenilor”, a declarat avocatul Ciutacu.

In opinia lui Florin Ciutacu, noul Cod Civil ofera un cadru de dezvoltare de business fara a crea exclusivitati pe areale geografice.

"Noul Cod Civil romanesc imbina norme din sistemul anglo-xason cu norme din dreptul franco-german, nu si din cel musulman (de zone traditionale) si, ca atare, creeaza cadrul si premisele  necesare dezvoltarii unor afaceri  pe plan international”, a mai precizat Ciutacu.

Potrivit avocatului, noul Cod Civil a preluat si niste norme  din regulile elaborate de organizatii internationale de comert care sunt aplicabile in raporturile de drept comercial pe diverse tipuri de contracte, de pilda cu China. Practic, noul Cod Civil al Romaniei urmeaza trendul de uniformizare a regulilor ce decurg din nevoia comerciantilor. Acest lucru este imbucurator pentru oamenii de afaceri romani, in ideea derularii unor tranzactii internationale cu partneri din tarile/zonele unde legislatia este compatibila cu sistemul de drept romanesc. In acest context, avocatul Florin Ciutacu vorbeste despre toata Europa si SUA, cu mentiunea ca China are un sistem legislativ conceput dupa sistemul franco-german. 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/7381/avocatul-florin-ciutacu-noul-cod-civil-ofera-un-cadru-de-dezvoltare-de-business-.html