» Arhivă
20.05.2019 | Avocatura.com
Baroul Dolj protestează privitor la organizarea deficitară a Congresului Avocaților
Consiliul Baroului Dolj, în sedința din 16 mai 2019, a hotărât în unanimitate formularea unui protest cu privire la modalitatea deficitară în care va fi organizat Congresul Avocaților din 6-7 iunie 2019.

Astfel, urmare a modificării târzii și nejustificate a datei stabilite inițial pentru ședințele Consiliului Uniunii Naționale a Avocaților din România și Congresului Avocaților, costurile de participare pentru barouri au crescut enorm (spre exemplu, pentru o noapte de cazare prețurile ajung până la 280 euro/cameră!).

Mai mult, disiparea participanților la Congres la mai multe locații a afectat, practic, crearea unor condiții corespunzătoare, atât de necesare dezbaterii reale a problemelor curente ale profesiei, constituindu-se într-o nouă manifestare a rupturii existente între conducerea Uniunii și avocați.

Totodată, Consiliul Baroului Dolj îndeamnă conducerea Uniunii Naționale a Barourilor din România să se aplece mai mult asupra problemelor avocaturii, semnalate în repetate rânduri de către barouri și să depășească nivelul de discuții propriu unei campanii electorale.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/17327/baroul-dolj-protesteaza-privitor-la-organizarea-deficitara-a-congresului-avocati.html