» Cariere
10.05.2018 | Avocatura.com
Antreprenoriatul este despre a fi independent, despre satisfactii, dar si multa munca, despre colegialitate si empatie
5 sfaturi pentru tinerii antreprenorii de la oamenii de succes
Oricât ar părea de atractiv și captivant, în spatele unui antreprenor de succes se află multă muncă, determinare, dar și eșecuri. Chiar dacă fiecare business are particularitățile lui, există câteva elemente comune de care antreprenorii la început de drum ar putea ține cont.

Antreprenoriatul este despre a fi independent, despre satisfactii, dar si multa munca, despre colegialitate si empatie. Insa este si despre esec.

Ca sa eviti greselile care te pot duce spre un deznodamant mai putin fericit, iata cateva sfaturi de la antreprenorii care au reusit sa construiasca business-uri de succes.

Business Insider, citat de Wall-Street, a stat de vorba cu mai multi oameni de afaceri, care au impartasit din experienta lor ca antreprenori.

Testeaza, testeaza, testeaza

Jacquelyn Ward si Ana Maes au fondat Our Story Bridal, cu sediul in New York. Acestea detin un magazin in care vand rochii de mireasa si accesorii pentru nunta la preturi foarte mici.

"Nu te astepta ca totul sa iasa perfect! Atunci cand am inceput business-ul, ne bazam foarte mult pe informatiile pe care le aveam la indemana pentru a face previziuni. In timp, am descoperit ca singurul mod in care putem afla, pe bune, incotro ne indreptam este prin testare. Testeaza plecand de la informatiile pe care le ai, insa nu te astepta sa iasa perfect. In felul acesta vei mai face un pas inspre obiectivele stabilite", au declarat cele doua antreprenoare.

Asigura-te ca ai o poveste

Sabin Lomac si Jim Tselikis au fondat Cousins Maine Lobster, un business de food truck-uri si restaurante care vand homari.

"Ne-a luat cativa ani pana cand am inteles ca o poveste te ajuta sa iti vinzi produsele. Am inteles cat este de important faptul ca suntem o familie, ca ceea ce facem noi este un business de familie si ca pregatim mancarea dupa retete transmise in familie de la o generatie la alta. Am inceput sa spunem oamenilor despre asta si a functionat."

Nu te lasa descurajat de obstacole

Alexander Esposito si James Mirras conduc The Free Ride, un business care le ofera turistilor transport gratuit catre plajele din Hampton, Jersey Shore, Santa Monica si San Diego.

"De cand am inceput business-ul, am folosit frecvent expresia "O sa gasim o solutie ca sa o scoatem la capat". Asta nu insemna ca nu tratam problemele cu seriozitate, insa, in felul acesta, ne asiguram ca nu vom lasa micile obstacole sa ne strice planurile de business. Niciun antreprenor nu are raspunsuri la toate problemele care apar, insa daca esti calculat, daca muncesti din greu si ceri sfaturi, cu siguranta vei reusi sa-ti atingi obiectivele." (Alexander Esposito si James Mirras, The Free Ride)

 

Niciodata sa nu uiti cine iti sunt clientii

Kelly Peeler a fondat NextGenVest, un business care ii ajuta pe studenti sa se descurce mai usor in procesul de obtinere a unor burse de studii.

"Intr-un business vor aparea mereu o multime de probleme de care trebuie sa te ocupi si care te vor impiedica sa livrezi produse valoroase clientilor tai. Asadar, incearca sa nu pierzi niciodata din vedere care este obiectivul tau si cine sunt cei care iti cumpara produsele."

Atrage oameni care sunt mai destepti decat tine

Ilir Sela a fondat Slice, un business care le permite clientilor sa comande de la pizzerii locale printr-o aplicatie mobila.

"Aduna langa tine oameni inteligenti care sa te ajute sa cresti business-ul. Invata de la ei si creste odata cu ei. Vei reusi sa iti atingi obiectivele doar daca vei avea o echipa de oameni competenti."

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/17233/5-sfaturi-pentru-tinerii-antreprenorii-de-la-oamenii-de-succes.html