» Arhivă
04.04.2018 | Alexandra GORDEA
Totul ne vorbește în natură, doar că la oraș nu mai putem auzi. La oraș este zgomot în afara noastră, și în mintea noastră
Ce aș face zilele acestea (Săptămâna Mare) dacă aș fi AVOCAT?
"I-am spus migdalului: «Frate, vorbeşte-mi despre Dumnezeu!». Şi migdalul a înflorit." (Nikos Kazantzakis)

Atenție! Acest articol se adresează numai acelor persoane care au trăit, măcar pentru o scurtă perioadă, la țară, care au văzut o vacă live, nu doar pe cutia de lapte.

Și se mai adresează acelor indivizi care știu ce este un exercițiu de imaginație și introspecție.

Așadar, ce aș face zilele acestea (Săptămâna Mare) dacă aș fi AVOCAT?

Aș pleca la țară.

Sau undeva unde să mă pot descălța pentru a simți pământul, undeva unde să aud găini, păsări, unde să miroasă a fân ars și a flori de cireș. 

Mi-aș lăsa costumul, roba, Codurile, dosarele, telefonul de serviciu acasă, frumos pregătite pentru săptămâna viitoare. Mi-aș închide internetul pentru 3 zile pe telefonul personal.

Numai așa poate fi testată realitatea personală, realitatea obiectivă, nu cea share-uită și filtrată din mediul online.

Mi-aș lua persoana dragă, și copiii, dacă aș avea, sau orice prieten apropiat, și i-aș propune să meargă cu mine într-o aventură a tăcerii și a frumosului originar.

Aș încerca să îmi golesc mintea, să fac liniște acolo pentru a vedea ce funcționează cum îmi doresc și ce anume mă împiedică să cresc. Aș discuta subiecte banale, dar din suflet. Chiar m-aș hazarda să încep o carte nouă, una pe care în mod normal nu aș fi ales niciodată să o citesc în timpul "profesiei".

La țară aș face curat. Prin camere, prin curte, în grădină, în suflet. Aș șterge geamurile cu oțet și aș spăla perdelele pentru a mirosi peste tot a primăvară. Aș vopsi copaci, aș tăia crengi, aș planta viață.

La țară, aș sta în amurg la poartă, pe bancă, sau direct pe pământ, și aș asculta satul cum freamătă, cum se retrage la somn. Și aș sta așa câteva ore. Până când aș simți că în mine au amorțit și invidii, și vise moarte, și planuri în care nu credeam, și așteptări prea mari, și judecăți, și tot ceea ce mă făcea să nu zâmbesc în fiecare dimineață la oraș.

Dimineața, m-aș trezi devreme, m-aș spăla pe față cu apă rece, direct din fântână, m-aș implica în treburile gospodărești și aș mânca cu poftă o bucată de pâine caldă cu brânză și ceapă verde din grădină.

La țară, nu m-ar mai interesa ce rochie și-a luat colega din facultate sau ce protest organizează iubitorii de stafide confiate. Singura realitate pe care aș trăi-o și de care m-aș bucura ar fi cea imediată, singura care există de fapt.

În zilele cu soare puternic, aș sta întins în iarbă și aș asculta greieri, gâze, păsări și cerul. Totul ne vorbește în natură, doar că la oraș nu mai putem auzi. La oraș este zgomot în afara noastră, și în mintea noastră. 

Dacă aș fi avocat, zilele acestea aș uita că sunt avocat. Mi-aș reaminti că sunt om, că sunt simplu, că nu vreau mare lucru pe lumea asta și că singur îmi complic existența. 

Nu m-aș agăța de religie sau de cutume pentru a mă bucura de vacanță. M-aș minuna de fiecare clipă doar pentru că am ales eu să mă simt puternic în realitatea asta, pe care o pot atinge, o pot mirosi, care mă iubește și care mă aștepta dintotdeauna să o redescopăr.

Nu m-aș gândi la timp și nu aș număra câte zile mai pot face ceea ce vreau eu. La țară, timpul nu există. Prezența naturii estompează timpul și-l face să pară o iluzie. Natura știe că timpul nu există, și că totul este ciclicitate. Omul a uitat natura. Chiar și propria sa natură.

Dacă aș fi avocat, zilele acestea aș lua o pauză de la tot ceea ce credeam că știu. Pentru că aș fi conștient că după o astfel de pauză aș afla niște răspunsuri. Sau poate s-ar naște alte întrebări. Sau poate doar m-aș odihni un pic. Pentru a o putea lua de la capăt...

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/17185/ce-as-face-zilele-acestea-saptamana-mare-daca-as-fi-avocat-.html