» Arhivă
27.03.2018 | Avocatura.com
Solidaritatea avocaților doljeni este un mesaj către conducerea Uniunii cu privire la nevoia de schimbare
Baroul Dolj îl susține pe avocatul Ion Turculeanu la funcția de Președinte al UNBR
Avocatul Ion Turculeanu, vicepreședinte al UNBR și fost decan al Baroului Dolj, este susținut de colegii din Baroul Dolj pentru a candida la conducerea Uniunii în viitoarele alegeri din 2019.

Avocații doljeni și-au exprimat  în cadrul Adunării Generale din 17 martie 2018, un vot simbolic, în condițiile în care alegerea președintelui este în atribuția Consiliului UNBR, însă unanimitatea avocaților oferă un suport moral important în acest demers, cu atât mai mult cu cât de la tribuna Adunării s-a susținut nevoia de schimbare, un nou început în profesie prin susținerea efectivă a avocaților, prin măsuri concrete și modificări ale legislației care să ajute avocații în activitatea curentă.

Printre altele, au fost aprobate următoarele propuneri care urmează a fi prezentate de delegații Baroului Dolj la Congresul din 2018:

- reducerea mandatului Preşedintelui U.N.B.R. de la 4 ani la 2 ani, care poate fi reînnoit o singură dată;

- reducerea de la 2% la 0,5% a contribuţiilor Filialelor C.A.A. la cheltuielile de funcţionare a Casei de Asigurări a Avocaţilor;

- Preşedinţii Filialelor Casei de Asigurări a Avocaţilor sunt delegaţi de drept ai baroului la Congresul avocaţilor şi la şedinţele Consiliului U.N.B.R., în situaţia în care Ordinea de zi cuprinde discuţii privind activitatea Casei de Asigurări a Avocaţilor şi a Filialelor C.A.A. sau orice alte aspecte referitoare la sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor.

Solidaritatea avocaților doljeni este un mesaj către conducerea Uniunii cu privire la nevoia de schimbare, dovada că unele barorui doresc mai mult de la UNBR, mai multă implicare și preocupare pentru viața și activitatea avocaților.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/17173/baroul-dolj-il-sustine-pe-avocatul-ion-turculeanu-la-functia-de-presedinte-al-un.html