» Arhivă
28.02.2018 | Alexandra GORDEA
`Știu, multe probleme se rezolvă fără să faci nimic, deci învață-mă să aștept`
"ARTA PAȘILOR MICI". Rugăciunea lui Antoine de Saint-Exupéry pentru avocații, magistrații și oamenii zilelor noastre
Nu știu dacă și cât se mai roagă avocații zilelor noastre, dar sper ca măcar unii dintre ei să-și mai acorde din când când tihna de a se gândi la ei, la ceea ce vor cu adevărat, la ceea ce sunt de fapt. Le spun mereu acest lucru cursanților de la teatru. La avocați, mai mereu mesajul meu ajunge distorsionat: "prea profund", "prea romantic", "inoportun" etc. Poate scriitorul Saint- Exupéry o spune mai bine...

"Doamne, nu-ți cer minuni și nici lucruri imposibile, îți cer doar putere pentru fiecare zi.

Învață-mă arta pașilor mici.

Fă-mă antent și inventiv, ca în rutina zilelor să mă pot opri în fața descoperirilor și a experienței care m-au intrigat.

Învață-mă să gestionez corect timpul vieții mele

Învață-mă să gestionez corect timpul vieții mele. Oferă-mi un simț al observației, pentru a putea diferenția lucrurile importante de cele mai puțin importante.

Îți cer să-mi dai puterea reținerii și a înțelegerii, ca în viață să nu deviez de la ceea ce este important, dar să-mi planific rațional timpul, să pot vedea și vârful muntelui, și valea și uneori să pot găsi timp pentru bucuria artei.

Apără-mă de credința naivă că totul în viață trebuie să fie ușor

Ajută-mă să înțeleg că visele nu sunt un ajutor. Nici dorul față de trecut, nici dorințele față de viitor. Ajută-mă să fiu aici și acum și să percep această clipă ca cea mai importantă.

Apără-mă de credința naivă că totul în viață trebuie să fie ușor. Oferă-mi conștientizarea faptului că toate greutățile, înfrângerile, căderile și nemulțumirile sunt o parte firească a vieții, datorită căreia creștem și ne dezvoltăm.

Adu-mi aminte că inima mereu e în conflict cu rațiunea. Trimite-mi la momentul potrivit pe cineva care va avea curajul să-mi spună adevărul, dar să o facă cu dragoste.

Știu, multe probleme se rezolvă fără să faci nimic, deci învață-mă să aștept.

Știi cât de mult avem nevoie de prietenie. Ajută-mă să merit acest dar al sorții.

Nu-mi da ceea ce vreau, dar ceea ce-mi trebuie cu adevărat

Dă-mi o fantezie bogată, ca la momentul potrivit, la timpul potrivit, vorbind sau tăcând, să pot oferi cuiva căldura necesară.

Fă-mă omul care poate ajunge și până la cei căzuți. Ferește-mă de frica evitării lucrurilor importante din viață.

Nu-mi da ceea ce vreau, dar ceea ce-mi trebuie cu adevărat.

Învață-mă arta pașilor mici."

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/17142/-arta-pasilor-mici-rugaciunea-lui-antoine-de-saint-exup-ry-pentru-avocatii-magis.html