22.11.2017 | Avocatura.com
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea
Avocat trimis în judecată pentru trafic de influență
Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui avocat din cadrul Baroului Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, inculpatul Adrian Vasile Bob, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, a pretins de la un executor judecătoresc (martor în cauză),  suma de aproximativ 130.000 lei, reprezentând un procent de 3% din suma de  4.372.962 de lei  pe care acesta din urmă trebuia să o încaseze de la Ministerul Finanțelor Publice, reprezentând despăgubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instanțele de judecată în baza Legii 221/2009 (privind condamnările cu caracter politic și măsurile administrative asimilate acestora, pronunțate în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989).

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe către doi funcționari publici din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și unul din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, pe care a promis că-i va determina să dispună și să urgenteze plata sumei de bani sus - menționate.

În același context, în perioada august - septembrie 2012, inculpatul a primit de la martor, în două tranșe, suma totală de 27.000 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului și indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, pusă la dispoziția organului de urmărire penală de inculpatul Bob Adrian Vasile (suma fiind depusă într-un cont bancar pe numele inculpatului, la dispoziția organelor de urmărire penală), potrivit unui comunicat remis Avocatura.com.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16931/avocat-trimis-in-judecata-pentru-trafic-de-influenta.html