» Cariere
27.10.2017 | Alexandra POPA
Ion Dragne le-a vorbit studenților despre avantajele și dezavantajele profesiei
Ion DRAGNE, către aspiranții la titlul de avocat: "Atunci când pierzi, mereu va exista avocatul părții adverse care va spune «În sfârșit s-a făcut dreptate!»"
ELSA București a organizat miercuri, 25 octombrie, conferința "Introducere în Avocatură". Peste 120 de studenți au trecut pragul Sălii de festivități a Baroului București. Unii studenți au fost doar curioși, iar alții, mai curajoși, au venit cu temele făcute, fiind pregătiți cu întrebări pentru Ion Dragne.

Studenții de la Drept sunt de-a dreptul un mix de care nu ai cum să te plictisești. Sala care a găzduit evenimentul organizat de ELSA București era plină ochi. Peste 120 de persoane au fost prezente.

Unii studenți mai gălăgioși, alții preocupați de mesajele primite pe telefon, unii atenți / focusați pe ceea ce se discuta, alții picați din cer... Fiecare avea o preocupare, dar voluntarii ELSA au avut grijă ca totul să fie organizat foarte bine și conferința să iasă aproape perfect.

Invitații acestei conferințe au fost Decanul Baroului București Ion Dragne, avocatul Mihai Maxim și avocatul Mihai Alexandru Tănăsescu.

ELSA a vrut ca la acest eveniment, studenții să fie în lumea practicienilor pentru a descoperi avocatura la ea acasă. Și unde se poate mai bine decât la sediul Baroului București?!

Avocatul Mihai Maxim a vorbit despre pregătirea pentru examenul de admitere în profesie și cum l-a ajutat voluntariatul în ELSA București să devină o persoană responsabilă și, în același timp, să creeze legături de prietenie.

Subiectele cele mai discutate au fost avantajele și dezavantajele profesiei, pregătirea pentru examenul de admitere în avocatură și grilele greșite / neclare de la examen.

Ion Dragne a încercat să răspundă cât mai clar tuturor studenților care au pus o serie de întrebări, deși la finalul conferinței acesta a declarat pentru Avocatura.com: "Credeam că vor fi mai curioși...".

Unul dintre dezavantajele profesiei pe care l-a menționat Decanul Baroului București a fost "momentul acela când «încasezi»". Nu bani, ci când nu ies lucrurile așa cum ți-ai imginat / propus.

"Atunci când muncesc foarte mult la un caz care nu iese cum m-am așteptat - consider că s-a produs o nedreptate -, mereu există de partea cealaltă un avocat care va spune: «În sfârșit s-a făcut dreptate!»". [râde - n.r.]

De asemenea, invitații au oferit sfaturi aspiranților la o astfel de profesie și i-au încurajat să nu se sperie de volumul mare de muncă necesar accederii în avocatură.

Avocatura.com urează studenților mult spor în toate proiectele!

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16845/ion-dragne-catre-aspirantii-la-titlul-de-avocat-atunci-cand-pierzi-mereu-va-exis.html